Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας

Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών:«Να αφιερώνουμε χρόνο στην σχέση μας με τον Θεό»

Από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ξεκίνησαν για το νέο εκκλησιαστικό έτος οι καθιερωμένες Ιερές Αγρυπνίες, οι οποίες τελούνται κάθε Παρασκευή σε διαφορετικό Ναό τόσο στην πόλη της Λαμίας όσο και στην περιφέρεια.

Την πρώτη Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών πλαισιούμενος από τον Άγιο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη, τον Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Παναγιώτη Σερέτη και τον Αρχιδιάκονό του π. Νικόλαο Πολυζώη.

Η Ιερά Αγρυπνία μεταδόθηκε απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89, 4 Fm) και από διαδικτύου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολυδιάσπαση που βιώνει ο σημερινός άνθρωπος και στην μεγάλη ανάγκη “να αφιερώνει χρόνο στην σχέση του με τον Θεό και στην ανάγκη να μιλά δια της προσευχής και με τον συνάνθρωπο” και τόνισε ότι η τέλεση αυτών των Ιερών Αγρυπνιών κάθε εβδομάδα σε διαφόρους Ναούς της Μητροπόλεως δημιουργούν «πνευματικές οάσεις ησυχίας, κατάνυξης και προσευχής, τις οποίες τόσο πολύ ανάγκη τις έχει ο άνθρωπος, ώστε να ησυχάζει από τα προβλήματα και τον καθημερινό θόρυβο της ζωής».

Ο Σεβασμιώτατος επίσης σημείωσε ότι μέσα σε αυτές τις κατανυκτικές Αγρυπνίες «ο κουρασμένος άνθρωπος συναντά δια της προσευχής τον Θεό και γεύεται την γλυκύτητα του Αγίου Πνεύματος».

Σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε «στον περιορισμένο χρόνο που έχει ο σύγχρονος άνθρωπος με τις βιοτικές μέριμνες και ασχολίες, τον οποίο ουσιαστικά σπαταλάει χωρίς ουσία και χωρίς να διαθέτει επαρκή χρόνο για προσευχή, για την ψυχική του γαλήνη, ισορροπία και ησυχία».

Ο κ. Συμεών αναφέρθηκε και σε μια ακόμη μαρτυρία από την ζωή και την δράση του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, ο οποίος όταν βρισκόταν φιλοξενούμενος κατά τις περιοδείες του σε διάφορα σπίτια, «αγρυπνούσε προσευχόμενος υπέρ πάντων».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 ξεκινά ο καθιερωμένος κύκλος ομιλιών υπό τον τίτλο: «Αύριο είναι Κυριακή», οι οποίες πραγματοποιούνται μετά τον Αναστάσιμο Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας κάθε Σάββατο απόγευμα και μεταδίδονται απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως και από διαδικτύου.

Ο κ. Συμεών ανακοίνωσε ότι ο φετινός κύκλος των ομιλιών «Αύριο είναι Κυριακή» θα είναι αφιερωμένος στον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η σοκαριστική ιστορία της 5χρονης που έχασε τη μάχη με τον στρεπτόκοκκο – «Μαμά νιώθω πως πεθαίνω»

Η πεντάχρονη Stella-Lily McCorkindale είχε μεταφερθεί δύο ακόμη φορές μέσα σε ένα 48ωρο στο νοσοκομείο, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *