Τετάρτη , 4 Οκτωβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ηλίας Σανίδας: Ενημέρωση για τις αποζημιώσεις στη Φθιώτιδα από τις φωτιές του Ιουλίου και Αυγούστου

 

Ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Ηλία Σανίδα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΠΛΗΓΕΙΣΩΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ & ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Μετά τις πυρκαγιές του Ιουλίου και Αυγούστου 2023 που έπληξε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, και συγκεκριμένα : α) στις 26-7-2023 στην Δημοτική Κοινότητα Λαμιέωντου Δήμου Λαμιέων, β) στις 26-7-2023 στις Τοπικές Κοινότητες Αγίας Παρασκευής και Κάτω Τιθορέας του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, γ) στην Τοπική Κοινότητα Βαρδαλή του Δήμου Δομοκού, δ) στις 26-8-2023 στην Τοπική Κοινότητα Κυπαρισσίου και στην θέση Γκάτζα του Δήμου Λοκρών, ε) στις 26-7-2023 στην Τοπική Κοινότητα Λευκάδας και στις 22-8-2023 στην Δημοτική Ενότητα Μακρακώμηςκαι στις Τοπικές Κοινότητες Βίτωλης, Παλαιοβράχας και Τσούκκας του Δήμου Μακρακώμης, και στ) στις 8-8-2023 στην Δημοτική Ενότητα Πελασγίας του Δήμου Στυλίδας, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι,από αύριοΤετάρτη30 Αυγούστου 2023 ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεωντων πληγεισών επιχειρήσεων, φυσικά και νομικά πρόσωπα, για την καταγραφή καιαποτίμηση των ζημιών από τις αρμόδιες επιτροπές της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Οι αιτήσεις των πληττόμενων επιχειρήσεων θα κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Φθιώτιδας, μέχρι και τηνΠαρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται καθημερινά από τις 08:00 π.μ. έωςτις 14:00, στον πρώτο όροφο του κτηρίου της Π.Ε. Φθιώτιδας (Υψηλάντη 1, Λαμία), στα Γραφεία της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π. Ε. Φθιώτιδας. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει στατηλέφωνα: 2231351269 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση :danap-fth@pste.gov.gr.

Διευκρινίζουμε ότι, η παραπάνω διαδικασία αφορά και σε αποζημιώσειςαγροτικών εκμεταλλεύσεων και κτηνοτροφικών μονάδων που επλήγησαν απότις πυρκαγιές, οι οποίες εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο με αυτό που αφορά τιςεπιχειρήσεις. Ειδικότερα, συμπεριλαμβάνει τις ζημιές που έχουν προκληθεί σεμηχανολογικό εξοπλισμό όπως αντλητικά συγκροτήματα (μοτέρ, αντλίες, γεωτρήσειςκ.α), γεωργικά μηχανήματα (σκαπτικά, φρέζες, αλωνιστικές μηχανές κ.α.), σε πρώτεςύλες, σε οχήματα (τρακτέρ κ.α.) και όσες ζημιές δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ – ΚΟΕ.

Αιτήσεις για αποζημιώσεις αγροτών που αφορούν στην καταστροφή του φυτικού και ζωικούκεφαλαίου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στo τοπικό κλιμάκιο τουΟργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), τηλ. 22310-67720&mail : lamia@elga.gr.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των πολιτών της Π. Ε. Φθιώτιδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Φθιώτιδας

Ηλίας Κ. Σανίδας

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το Μετρό

  Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την  Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 Ο Πρωθυπουργός …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *