Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κ. Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Η συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας και Στρατού είναι μονόδρομος – “Αντιμετωπίζουμε συνθήκες πολέμου εν καιρώ ειρήνης”

 

Ο  Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 87ης ΔΕΘ , το Σάββατο 16/9/2023  αναφορικά με τα ακαρία καιρικά φαινόμενα και τις πυρκαγιές σε όλη την χώρα ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρωτοφανής δοκιμασία του τόπου, μέσα σε δύο εβδομάδες γνώρισε τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά και αμέσως μετά τη μεγαλύτερη πλημμύρα της ιστορίας του», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του στην 87η ΔΕΘ.

Δεσμεύτηκε να «ξαναχτίσει» η πολιτεία, ότι «χάθηκε» από τα καιρικά φαινόμενα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού που «πάλεψαν» στις καμμένες και πλημμυρισμένες περιοχές, αλλά κυρίως τους εθελοντές.

«Κάποιοι χτύπησαν πισώπλατα τις Ένοπλες Δυνάμεις με αφορμή τις συνέπειες της πλημμύρας. Αλλά η συνδρομή τους ήταν η απάντηση σε όλους αυτούς, που δημοσίευσαν παραπλανητικές φωτογραφίες», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι τα συντονιστικά κλιμάκια θα παραμείνουν στις πληγείσες περιοχές όσο χρειαστεί.

Σχετικά με τον Έβρο, επανεπιβεβαίωσε ότι η επέκταση του φράχτη θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί, στο πλαίσιο της αναδιάταξης της άμυνας, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

«Η συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μονόδρομος. Αντιμετωπίζουμε συνθήκες πολέμου εν καιρώ ειρήνης. Μια χώρα που δαπανά το 3% του ΑΕΠ της στην άμυνα, πρέπει να έχει την δυνατότητα να αξιοποιεί Ένοπλες Δυνάμεις όταν αντιμετωπίζει φυσικές καταστροφές. Και αυτό θα γίνεται από εδώ και στο εξής. Η συνεργασία θα έχει συγκεκριμένα πρωτόκολλα, τα οποία θα ενεργοποιούνται προληπτικά».

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Επιχειρηματική αποστολή στον Πειραιά, 12 γερμανικών επιχειρήσεων του κλάδου της ναυτιλίας

  Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο – Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ)   Επιχειρηματική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *