Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κ. Πιερρακάκης: “Αλλάζει το τοπίο στο ίντερνετ” για την διευκόλυνση των πολιτών

Συνέντευξη παραχώρησε στο  ethnos.gr ο ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Ο Υπουργός, ο άνθρωπος πίσω από πολλές ήδη “αλλαγές” στις διαδικτυακές συναλλαγές του πολίτη με το δημόσιο, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για τη διευκόλυνση των πολιτών και την καλύτερη επικοινωνία με το δημόσιο.

«Είμαστε έτοιμοι με την πλατφόρμα για το άυλο διαζύγιο και αναμένεται άμεσα να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία» σημειώνει. Προσθέτει δε πως «στις παρεμβάσεις που είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα, είναι η ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτου, με μια διαδικασία που θα μπορεί να ολοκληρώνεται σε μία και μόνο επίσκεψη στο συμβολαιογράφο, και η ψηφιακή έναρξη ατομικής επιχείρησης».

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Παράλληλα όπως τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα παρουσιαστεί σε δυο μέρες το νέο site των ΚΕΠ, όπου ο πολίτης θα έχει διαθέσιμες όλες τις πληροφορίες για τη διαδικασία που τον αφορά. Όσον αφορά στην Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, περίπου το 90% των έργων που έχουν προβλεφθεί αναμένεται να δημοπρατηθούν εντός της φετινής χρονιάς.

Στο μείζον θέμα της πανδημίας ο κ. Πιερρακάκης σημειώνει πως «αυτή τη στιγμή, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 18.200.000 εμβολιασμοί, και ο ρυθμός είναι ικανοποιητικός». Υπογραμμίζει δε πως «από τεχνικής πλευράς, όσο υπάρχουν εμβόλια και υποδομές, είμαστε πάντοτε έτοιμοι για ανταπόκριση στις νέες προκλήσεις».

Στο ethnos.gr διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κυριάκου Πιερρακάκη.

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο σωστός τρόπος για να ξεθαμπώνεις τα τζάμια του αυτοκινήτου σου

Ποιοι είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις πιθανότατα κι εσύ Όσο χειμωνιάζει, η οδήγηση γίνεται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *