Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Και επίσημα Άγιος ο νέος Ευρυτάνας Αναστάσιος Γόρδιος

Η τοπική Εκκλησία εξέδωσε αμέσως επίσημη ανακοίνωση, με την οποία εξέφραζε την ικανοποίησή της και την πανηγυρική της διάθεση.

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι οι άγιοι θα τιμώνται κάθε χρόνο στις 10 Απριλίου. Επίσης, με εισήγηση της ίδιας Συνοδικής Επιτροπής και πρόταση του μητροπολίτη Καρπενησίου Γεωργίου αποφασίστηκε η αγιοκατάταξη του φωτισμένου διδασκάλου Αναστασίου Γορδίου (1654 -7 Ιουνίου 1729), ο οποίος διακρίθηκε για την οσιακή βιοτή του, αλλά και την πολύτιμη προσφορά του στην Εκκλησία, στο Γένος και στην Παιδεία.

Η ΔΙΣ, αφού εξέτασε τις εισηγήσεις και τις μαρτυρίες που τις συνόδευαν, αποφάσισε την αγιοκατάταξη των μαρτύρων. Η απόφαση αυτή είναι αδιαμφισβήτητα πολύ μεγάλη ευλογία για τις τοπικές Εκκλησίες και για το ποίμνιό τους. Αλλωστε, πιστοί από όλες αυτές τις περιοχές δηλώνουν φανερά συγκινημένοι, αφού τους θεωρούσαν ήδη προστάτες της περιοχής και τους τιμούσαν ήδη ως αγίους εδώ και αρκετά χρόνια.

Στις πηγές αναφέρονται επώνυμα 73 αρχιερείς που έλαβαν ενεργό μέρος στον Εθνικό Αγώνα. Σαράντα δύο αρχιερείς υπέστησαν ταπεινώσεις, εξευτελισμούς, φυλακίσεις, διώξεις κάθε είδους, βασανιστήρια, εξορίες κ.λπ. Δύο Οικουμενικοί Πατριάρχες (ο Γρηγόριος Ε’ και ο Κύριλλος ΣΤ’) και 45 αρχιερείς (μητροπολίτες) εκτελέστηκαν ή έπεσαν σε μάχες. Κατά τον Γάλλο πρόξενο Πουκεβίλ, οι κληρικοί που σκοτώθηκαν στον Αγώνα ανέρχονται συνολικά σε 6.000.

www.newsbreak.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κίνα: Βγήκαν τα τανκς στους δρόμους για τις αντιδράσεις κατά της πολιτικής της «μηδενικής COVID»

Ανησυχία προκαλεί η εμφάνιση των τανκς στους δρόμους πόλεων της Κίνας, όπως η Σανγκάη, η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *