Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Καλό Μήνα! 1η Φεβρουαρίου!

Καλό μήνα να έχουμε! Καλώς ήρθες Φεβρουάριε 2023!

Ο δεύτερος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο είναι ο κουτσός Φεβρουάριος ή Φλεβάρης, ο Κουτσοφλέβαρος, με 28 ημέρες στα κοινά έτη και 29 στα δίσεκτα, κάθε τέσσερα χρόνια (χρονολογίες που διαιρούνται ακριβώς με το 4, όπως 2008, 2012, 2016 κ.ο.κ.).

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Στα λατινικά η λέξη Φεβρουάριος (februarius) προέρχεται από το ουσιαστικό februum, που σημαίνει καθαρμόςκάθαρση, λόγω των θρησκευτικών εορτών εξαγνισμού και καθαρμού (Februa ή Februatio) που τελούνταν στη Ρώμη στη διάρκεια του μήνα.

Το Φλεβάρης προέρχεται από τις «φλέβες», δηλαδή τα υπόγεια νερά που αναβλύζουν στη διάρκειά του από τις πολλές βροχές, ενώ η γιορτή του Αγίου Τρύφωνα την 1η του μήνα του έδωσε και το όνομα «Αϊ-Τρύφωνας».

Στην Ελλάδα έχει πάρει και διάφορες άλλες ονομασίες σχετικές τη μικρή του διάρκεια: Μικρός, Κουτσός, Φλιάρης, Γκουζούκης και Κούντουρον (< ποντιακά κοντή+ ουρά).

 

Με πληροφορίες από el.wikipedia.org

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου η Παγκόσμια Ημέρα Νερού μας υπενθυμίζει ότι το Νερό αποτελεί πολύτιμο πόρο καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση και την ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού

Η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Νερό είχε τονίσει την ανάγκη να δεσμευτούν οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *