Πέμπτη , 28 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Καμένα Βούρλα: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Παντελήμονα [εικ.]

 

Η επέτειος της Αλώσεως στα Καμένα Βούρλα

Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων επί τη εορτή της Συνάξεως απάντων των εν Θράκει, Κωνσταντινουπόλει, Πόντω, Καππαδοκία και Μικρά Ασία διαλαμψάντων Αγίων.

 

Ενημερώνει σχετικά η Μητρόπολη Φθιώτιδας:

Στην Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος ιερούργησε τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ημέρα της θλιβερής επετείου της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως το 1453, στο Ναό όπου ιδιαίτερα τιμάται αυτήν την ημέρα το νέφος των Αγίων και των Μαρτύρων του Πόντου, της Κωνσταντινουπόλεως, της Θράκης, της Καππαδοκίας και της Μικράς Ασίας.

Την εικόνα των οποίων, ιστόρησε η φιλόκαλος και φιλάγιος αγάπη και το σέβας του πολιού Προϊσταμένου του Ναού, Αρχιμ. π. Χριστοφόρου Κολοκυθά.

Τον Σεβασμιώτατο στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν εκτός από τον π. Χριστοφόρο, ιερείς της περιοχής καθώς και πατέρες, επιτελικά στελέχη του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως και του Κατασκηνωτικού Κέντρου «Η Αγία Αικατερίνη», του Καινούργιου Λοκρίδος.

Τους Ιερούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Ναού με προεξάρχοντα τον Διευθυντή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

Ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως τέλεσε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Ο Αρχιμ. π. Χριστοφόρος προσεφώνησε με εγκάρδια λόγια αγάπης και σεβασμού τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών και τον ευχαρίστησε εκ μέρους όλων για μία ακόμη φορά για την αγιαστική και ιδιαίτερα ενισχυτική του παρουσία στο Ναό και στην πόλη των Καμένων Βούρλων.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Ερυθρού Σταυρού για 13 ημέρες

  Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Ερυθρού Σταυρού στη Λαμία λόγω τη κατασκευής του στεγάστρου του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *