Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Καμένα Βούρλα: Ο εορτασμός του πολιούχου Αγίου Παντελεήμονα [ΦΩΤΟ]

Με κάθε επισημότητα και ιεροπρέπεια γιορτάστηκε  η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα, πολιούχου της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων την Τρίτη 27/7/2021. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας  κ.κ. Συμεών  τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τον πανηγυρίζοντα Ναό της Λουτροπόλεως των Καμένων Βούρλων.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm).

Στο κήρυγμα του ο κ. Συμεών αναφέρθηκε σε μία μεγάλη κακία, στο πάθος του φθόνου, κάτι που έλειπε μεναπό την προσωπικότητα του Αγίου Παντελεήμονος, ήταν όμως διάχυτο στους εχθρούς του και το οποίο έγινε η αιτία για να οδηγηθεί ο Άγιος στο μαρτύριο.

«Ο Άγιος Παντελεήμων γεύθηκε τον φθόνο από τους ανθρώπους της εποχής του, από τους συνανθρώπους του και αυτός ο φθόνος γέννησε τη συκοφαντία, γέννησε την κατάκριση, γέννησε την διαβολή, γέννησε τη δολοπλοκία, την πονηριά και αυτός ο φθόνος τον οδήγησε κατηγορούμενο και αυτός ο φθόνος τον οδήγησε στο θάνατο .

Πολλές φορές είναι καλά κεκρυμμένος με επικάλυμμα αρετής, πολλές φορές ακόμα και ο θαυμασμός ενός ανθρώπου προς το πρόσωπό μας μπορεί από κάτω να κρύβει στρώματα φθόνου.

Θέλει πολύ μεγάλη αρχοντιά να μπορέσεις να αναγνωρίσεις την αξία του άλλου ανθρώπου. Θέλει αξιοπρέπεια, εσωτερική ισορροπία, καλλιέργεια για να μπορέσεις να παραδεχθείς ότι κάποιος άλλος έχει χαρίσματα που εσύ δεν έχεις, ότι κάποιος άλλος είναι πιο ικανός από εσένα. Θέλει πολύ μεγάλη καλλιέργεια και πνευματική ισορροπία για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα χαρίσματα των άλλων.

Η ζήλια και ο φθόνος κατατρώγει την ψυχή του ανθρώπου. Ο άνθρωπος που φθονεί σημαίνει ότι δεν ξέρει να χαίρεται, σημαίνει ότι δεν ξέρει να απολαμβάνει, σημαίνει ότι δεν ξέρει πραγματικά να γεμίσει τη ζωή του με νόημα και προτιμά να την αδειάζει με τη συκοφαντία και την καταλαλιά.

Πόσο οδυνηρό είναι αυτό το συναίσθημα και πόσο δύσκολο είναι να το διαχειριστεί αυτός που το εισπράττει! Πόση δύναμη θέλει, να μπορέσει να κλείσει τα αυτιά του, να περιφρονήσει, να αδιαφορήσει και κυρίως να κοιτά μπροστά. Αυτό είναι ένα μεγάλο άθλημα και καλούμεθα από το μεγάλο Αθλητή τον Άγιο Παντελεήμονα να πάρουμε δύναμη να μη σταματήσουμε, να μην κάνουμε πίσω, να προχωράμε μπροστά, έστω κι αν κάποιοι, λίγοι πολλές φορές, δεν έχει σημασία, μπορεί να πετροβολούν. Αν και ξέρουμε πολλές φορές ότι ένα πετραδάκι καμιά φορά μπορεί να κάνει μεγαλύτερη ζημιά από μία κοτρόνα. Αν όμως πραγματικά αγαπάμε το Θεό, για τα χαρίσματα που μας έχει δώσει, για τις δυνατότητες που μας έχει δώσει, οφείλουμε να προχωράμε μπροστά».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Υπουργείο Εξωτερικών: “Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα” για τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με σημερινές (29.01.2023) τουρκικές αναρτήσεις για τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη  …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *