Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Καρπενήσι: Σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα στο Νοσοκομείο

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου χρηματοδοτήθηκε με 716.828 €. 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός και η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής – Δασικής πολιτικής και Κτηνοτροφίας Κατερίνα Καλαντζή επισκέφθηκαν,  Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022, το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου και συναντήθηκαν με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη και τον Διοικητή του ιδρύματος Δημήτρη Καρατσίκη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επίβλεψη της δράσης στήριξης των 8 Γενικών Νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας, με ιατρικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 4.908.370,5 €, από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014 – 2020. Δράση, η οποία υλοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ μπαίνει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης και στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Συγκεκριμένα, με βάση τις ανάγκες και τα αιτήματα που κατατέθηκαν από τα νοσοκομεία μέσω της 5ης ΥΠΕ, το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου χρηματοδοτήθηκε με 716.828 €. Ολοκλήρωσε τις απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες και παρέλαβε ήδη το μεγαλύτερο μέρος του ιατρικού εξοπλισμού.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ηλεκτροκαρδιογράφοι, απινιδωτές, συσκευές υψηλήςροής οξυγόνου, φορητοί αναπνευστήρες, τροχήλατα monitors παρακολούθησης ζωτικώνπαραμέτρων, φορητοί υπερηχοτομογράφοι, αναισθησιολογικό μηχάνημα, αρθροσκοπικόςπύργος, ρεζετοσκόπιο, πύργος ενδοσκοπήσεων, σύστημα λιθοτριψίας, σύγχρονες νοσοκομειακές κλίνες, φορεία και χειρουργικά εργαλεία.

Με αφορμή την υλοποίηση της δράσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στον Άνθρωπο και την Υγεία. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αναλάβαμε δαπάνες ύψους 10 εκατ. ευρώ, για να ενισχύσουμε τα Νοσοκομεία μας με γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους και ιατρικό εξοπλισμό και το κάναμε με ταχύτατες διαδικασίες ένταξης.

Ακολούθησαν οι απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες, από την 5η ΥΠΕ και τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καρπενησίου, το οποίο παραλαμβάνει πλέον σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό. Η χρηματοδότηση που διαθέσαμε ξεπέρασε τις 700.000 ευρώ, αλλά η πραγματική αξία της δράσης είναι πολλαπλάσια! Το Νοσοκομείο Καρπενησίου αποκτά τα πλέον σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και αυτό σε συνδυασμό με το αξιόλογο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, θα συμβάλλει καταλυτικά προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες του ιδρύματος, προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ευρυτανίας».

Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης δήλωσε:

«Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια σε απόλυτη συνεργασία με την Περιφέρεια ΣτερεάςΕλλάδας υλοποιούν στα Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας πρόγραμμα εκσυγχρονισμούτου ιατροτεχνολογικού τους εξοπλισμού, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πανδημίαςβοήθησε σημαντικά στη λειτουργία των Νοσοκομείων και αποτελεί παρακαταθήκη στο σχεδιασμό του νέου ΕΣΥ, για την προσφορά ποιοτικών Υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες.Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για άλλη μια φορά για την άψογη συνεργασία, την οποία έχω με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, με τον οποίο σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε από κοινού για το ΕΣΠΑ 2021-2027 την αναβάθμιση όλων των δομών Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πέθανε η 21χρονη που είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο και την είχε εγκαταλείψει 26χρονος… Ραγίζει καρδιές η μητέρα της: «Χαρίζει τη ζωή που της στέρησαν»

Η 21χρονη φοιτήτρια, την οποία χτύπησε και στη συνέχεια εγκατέλειψε στην Καμάρα, ο ασυνείδητος 26χρονος, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *