Breaking News

Κατερίνα Στεφανίδη: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα 4.73μ. στο επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου

Μεγάλη επίδοση, μετάλλιο και εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια!!!

 

Η Κατερίνα Στεφανίδη  κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου με άλμα στα 4.73μ., χαρίζοντας το δεύτερο μετάλλιο στην Ελλάδα μετά το χρυσό του Τεντόγλου στο μήκος. Παράλληλα, σφράγισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και με επίδοση!

Αναφέρει το newsit.gr: Η Κατερίνα Στεφανίδη αρχίζει να βρίσκει τον καλό της εαυτό στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου (σ.σ. προκρίθηκε και επίσημα σήμερα 10/6), θυμίζοντας τη σούπερ αθλήτρια που κυριαρχούσε στο επί κοντώ πριν λίγα χρόνια.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το πέμπτο της μετάλλιο σε ευρωπαϊκό (σ.σ. χρώμα ασημένιο) με άλμα στα 4.73μ., μιας και στο παρελθόν έχει κατακτήσει δύο χρυσά και ακόμα δύο ασημένια.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειες από τα 4.43μ., ένας ύψος που το πέρασε με την πρώτη και με σχετική άνεση.

Στη συνέχεια, ανέβηκε στα 4.58 και τα πέρασε επίσης με την πρώτη και με άνεση, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, σε αντίθεση με την τελευταία πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μούρτο, η οποία είχε τρεις άκυρες στο ίδιο ύψος και έμεινε εκτός μεταλλίων.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη και τα 4.68 (!), πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ για τη φετινή σεζόν. Με το άλμα αυτό, κλείδωσε το μετάλλιο, δίνοντας μάχη με την Κόντερι και Μόζερ για την πρώτη θέση, οι οποίες είχαν άκυρες προσπάθειες στα προηγούμενα άλματά τους.

Ο πήχης ανέβηκε στο 4.73, με την απίθανη Κατερίνα Στεφανίδη να περνάει και πάλι με την πρώτη και να αγκαλιάζει το χρυσό! Τα 4.73 πέρασε και η Κόντερι.

Η Μόζερ, από την πλευρά της, άφησε τα 4.73, μπήκε κατευθείαν στα 4.78 και τα πέρασε, κάνοντας εθνικό ρεκόρ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν μπόρεσε να περάσει τα 4.78 κι αναγκάστηκε να πάει τον πήχη στο 4.83, όπου κι εκεί είχε αποτυχημένες προσπάθειες.

Από την πλευρά της, η Κόντερι δεν μπόρεσε να περάσει ούτε τα 4.78 ούτε τα 4.83 και έτσι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη απέτυχε για ακόμα μία φορά να περάσει τα 4.83 κι έτσι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, με τη Μόζερ να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης.

 

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

5ος Ορεινός Αγώνας «Karya Olympus Trail» την Κυριακή 25 Μαΐου στην ορεινή κοινότητα Καρυάς, στους πρόποδες του Ολύμπου

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από όλη την Ελλάδα θα διεξαχθεί και φέτος ο 5ος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *