Ακολουθήστε μας στο facebook

Καθαρισμός και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων στον Σπερχειό στο Κόμμα Λαμίας

Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων ποταμού Σπερχειού από τη θέση γέφυρας Παλαιοβράχας μέχρι τις εκβολές αυτού – περιοχή Κόμματος Λαμίας

Στα πλαίσια του έργου: «Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων ποταμού Σπερχειού από τη θέση γέφυρας Παλαιοβράχας μέχρι τις εκβολές αυτού», συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού της κοίτης του Σπερχειού ποταμούαπό φερτές ύλες,με αποκατάσταση και ενίσχυση των αναχωμάτων, στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Κόμματος Λαμίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Καθαρισμός του ποταμού Σπερχειού: Το έργο περιλαμβάνει τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού από φερτά υλικά, σκουπίδια και κάθε είδους εμπόδια που εμποδίζουν την ομαλή ροή των υδάτων.

Άρση προσχώσεων: Η απομάκρυνση των προσχώσεων που έχουν συσσωρευτεί στο ποτάμι με την πάροδο του χρόνου είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της ροής και τη μείωση των κινδύνων πλημμύρας.

Αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων: Οι εργασίες περιλαμβάνουν την επιδιόρθωση και συντήρηση γεφυρών, αναχωμάτων και άλλων τεχνικών υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές λόγω των καιρικών φαινομένων και της διάβρωσης.

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Οι εργασίες θα εκτελούνται με σεβασμό στο περιβάλλον και με τις ελάχιστες δυνατές οχλήσεις για τους κατοίκους και την τοπική κοινότητα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Κ. Σανίδας, δήλωσε:

«Συνεχίζονται τα έργα καθαρισμού, οι άρσεις προσχώσεων και η αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων στον ποταμό Σπερχειό, από τη θέση της γέφυρας Παλαιοβράχας μέχρι τις εκβολές του από φερτές ύλες, με αποκατάσταση και ενίσχυση των αναχωμάτων, στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Κόμματος Λαμίας.

Η παρέμβαση αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την περιβαλλοντική ισορροπία και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής μας. Με τη βοήθεια αυτών των έργων, στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ροής του ποταμού, την προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς και τη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της περιοχής.

Η περιφερειακή μας αρχή δίνει προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Τα τεχνικά έργα που θα εκτελεστούν θα βελτιώσουν την απορροή των υδάτων, θα αποτρέψουν τις προσχώσεις και θα ενισχύσουν τις υποδομές που εξυπηρετούν τόσο την αγροτική παραγωγή όσο και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Παραμένουμε δεσμευμένοι στη συνεχή παρακολούθηση και αναβάθμιση των υποδομών μας για το κοινό καλό».

*Δελτίο Τύπου

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δομοκός: Ολοκληρώθηκε για φέτος η τρίτη ερευνητική περίοδος της Αρχαίας Μελιταίας

Ολοκληρώθηκε για φέτος η τρίτη ερευνητική περίοδος της Αρχαίας Μελιταίας (MELAP) με την συμμετοχή Ελλήνων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *