Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κάτω Τιθορέα: Αναβαθμίζεται το αλσύλλιο της Αγίας Παρασκευής

Θετικά νέα για την Κάτω Τιθορέα

Ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας ενημερώνει για την  έγκριση της πρότασης του που αφορούσε την αναβάθμιση του αλσυλλίου της Αγίας Παρασκευής στην Κάτω Τιθορέα και ευχαριστεί τον βουλευτή Φθιώτιδας κ. Γιάννη Οικονόμου για τις ενέργειες του.

Συγκριμένα ενημερώνει ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας:

“Ένα σημείο κατατεθέν της Κάτω Τιθορέας, το αλσύλλιο της Αγίας Παρασκευής, θα αναβαθμιστεί πλήρως μετά την υποβολή πρότασης του Δήμου μας στο Πράσινο Ταμείο και έγκρισής της, χάρη στις ενέργειες του Υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Γιάννη Οικονόμου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Με γρήγορα αντανακλαστικά, σωστόπρογραμματισμό και σκληρή δουλειά, υποβάλαμε εγκαίρως πρόταση στο μέτρο 2: “Παρεμβάσεις στον αστικό χώρο” της Πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου “Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου”, προϋπολογισμού 186.000,00€ προ ΦΠΑ, στην κατηγορία των δήμων με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων.

Η μελέτη με τίτλο: “Ολοκληρωμένη ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου αλσυλλίου Κάτω Τιθορέας για τη δημιουργία χώρου αναψυχής και δραστηριοτήτων”, αφορά ήπιες παρεμβάσεις οικοδομικού χαρακτήρα, αναβαθμισμένου αισθητικά, που θα απευθύνεται σε διάφορες ηλικίες και προβλέπει δύο διακριτούς χώρους, δεξιά και αριστερά του κεντρικού διαδρόμου. Συγκεκριμένα:

▫️Δεξιά θα χωροθετηθεί, σε αραιή διάταξη, παιδική χαρά και θα χρησιμοποιηθούν όργανα με έντονο το
ξύλινο στοιχείο.
▫️Αριστερά, πάλι με την ίδια λογική του διάσπαρτου, θα τοποθετηθούν όργανα ενηλίκων, κατάλληλων για μικρούς και μεγάλους.

Και στους δύο χώρους θα δημιουργηθούν υποδομές για οικογενειακή αναψυχή και πικ νικ, με την τοποθέτηση τραπεζόπαγκων, ποδηλοστατών, κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, πλήρους δικτύου φωτισμού και ύδρευσης κ.α.

Στόχος μας η μετατροπή ενός χώρου σημαντικού μεγέθους και θέσης σε πόλο έλξης, με χαρακτηριστικά υπερτοπικού πάρκου αναψυχής. Σκοπός μας η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας, μέσω παρεμβάσεων, έργων και χρηματοδοτήσεων που μας βοηθούν να αλλάξουμε ριζικά την εικόνα του Δήμου μας.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε κάτω στο πεζοδρόμιο… [ΦΩΤΟ]

Περιπέτεια είχε ένας άντρας,όταν ξαφνικά και ενώ βρισκόταν στο κέντρο της Λαμίας, ένοιωσε αδιαθεσία και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *