Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κιβωτός του Κόσμου: Mε εντολή εισαγγελέα, απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει τις δομές

Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της Κιβωτού του Κόσμου καθώς με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει τις δομές παρότι δεν έχει ασκηθεί ακόμα κάποια ποινική δίωξη.

Όπωςε αναφέρει το dikaiologitika.gr, χθες (30/11), το νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπό την Αλεξάνδρα Μαρτίνου απομάκρυνε από τις θέσεις τους πέντε πρόσωπα τα οποία κατείχαν θέσεις-κλειδιά στην Κιβωτό.

Πέρα από την απόλυση των πέντε, πρώην στελεχών η Εισαγγελία με ειδική διάταξη απαγορεύει τόσο σε αυτούς όσο και στον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο να προσεγγίζουν τις Δομές της Κιβωτού ή να έχουν οποιαδήποτε άλλη σχέση με την Οργάνωση.

Η διάταξη βασίζεται σε διατάξεις του Αστικού Κώδικα και σκοπό έχει την προστασία των παιδιών που φιλοξενούνται στη Κιβωτό και συγκεκριμένα σε διάταξη του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα, που δίνει το δικαίωμα στον εισαγγελέα ανηλίκων, σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, να λάβει κάθε πρόσφορο μέτρο που διασφαλίζει τη σωματική και ψυχική υγεία των ανηλίκων.

Επί της ουσίας με τη συγκεκριμένη διάταξη απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο και τα άλλα τρία πρόσωπα να εισέρχονται σε δομές της Κιβωτού για λόγους προστασίας των ανηλίκων καθώς και για να μην μπορούν να επηρεάσουν τα ανήλικα που φιλοξενούνται στη δομή.

Έλεγχοι σε φορολογικούς «παραδείσους»
Παράλληλα, μια ομάδα οκτώ εξειδικευμένων αστυνομικών και δημόσιων ελεγκτών έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» όλα τα στοιχεία, έχοντας συγκεντρώσει χιλιάδες σελίδες από τα λογιστήρια της Κιβωτού του Κόσμου. Επιπλέον, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας συνεχίζει να «σκανάρει» όλες τις δομές και να αναζητά τα απαραίτητα στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγος του, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» νέας προκαταρκτικής έρευνας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας. Μόνο τα πέντε τελευταία χρόνια στους λογαριασμούς τους, διαπιστώθηκαν πάνω από 2.000 συναλλαγές, αρκετές εκ των οποίων αφορούν «ύποπτα» μεγάλα ποσά.

Τα στελέχη της υπηρεσίας εκτιμούν, ότι το ζευγάρι χρησιμοποίησε τραπεζικές θυρίδες, ως ενδιάμεσους «σταθμούς» συγκέντρωσης και απόκρυψης μαύρου χρήματος από τα «μαγικά κουτιά» της Κιβωτού. Από αυτές τις θυρίδες μεταφέρθηκαν στο σπίτι τους στον Κολωνό οι 347.000 ευρώ που εντοπίστηκαν αποθηκευμένες σε σακούλες μέσα σε κρύπτη.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πώς να γλιτώσετε από τις ανεπιθύμητες κλήσεις από εισπρακτικές και για να αλλάξετε πάροχο

Οι διαθέσιμες λύσεις για προστασία από τον «βομβαρδισμό» τηλεφωνημάτων και ανεπιθύμητες κλήσεις Κλήσεις στο σταθερό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *