Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΚΚΕ Φθιώτιδας: “Ανύπαρκτες έως ελάχιστες οι δομές υγείας και φροντίδας”

KKE – ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το αποτρόπαιο περιστατικό, να εντοπιστεί τυχαία από τις αρχές νεκρός ηλικιωμένος στο διαμέρισμά του, με την επίσης ηλικιωμένη αδελφή του, όπου και φρόντιζε ο ίδιος, διότι αυτή έπασχε από άνοια, μόνο οργή προκαλεί στο λαό. Είναι η πιο φρικιαστική απόδειξη για το σεβασμό και την αξία που δείχνει το εκμεταλλευτικό βάρβαρο σύστημα στη ζωή και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Το συγκεκριμένο άθλιο περιστατικό δεν είναι τυχαίο, αλλά αποτέλεσμα μια πολιτικής που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή, την υγεία, την περίθαλψη και φροντίδα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ως κόστος.

Γι’ αυτό και οι αντίστοιχες δομές είναι από ανύπαρκτες έως ελάχιστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των δομών φροντίδας ηλικιωμένων στο Νομό Φθιώτιδας είναι ιδιωτικές και καλύπτουν ένα ελάχιστο μέρος των αναγκών, λειτουργώντας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Δημόσιες δομές φροντίδας ηλικιωμένων δεν υπάρχουν, ως αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Φάνηκε, άλλωστε, και με τη διαχείριση της πανδημίας, όπου μετράμε χιλιάδες νεκρούς.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει τη σφραγίδα τόσο της ΝΔ, διαχρονικά από την πολιτική που υπηρέτησε, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και διατήρησε και συνέχισε στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο.
Αυτή είναι η αντιμετώπιση των ανθρώπων που έχουν δουλέψει και έχουν προσφέρει μια ζωή, να εγκαταλείπονται μόνοι, με σοβαρά προβλήματα υγείας, αγνοώντας τους αν ζουν ή αν πεθαίνουν. Άλλωστε δεν είναι πρώτη φορά που το σύστημα και οι κυβερνήσεις δείχνουν το «σεβασμό» τους στην τρίτη ηλικία. Τον έχουν δείξει με το πετσόκομμα των συντάξεών τους την τελευταία δεκαετία με τα μνημόνια. Φαίνεται με τις νέες περικοπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην εποχή του Ταμείου Ανάκαμψης.

Καλούμε το λαό σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Να παλέψουμε ενάντια σ’ αυτό το απάνθρωπο σύστημα, που έχει σαπίσει και μόνο χειρότερο μπορεί να γίνει. Να καταδικάσουμε τις πολιτικές των κυβερνήσεων, που υποβάθμισαν κάθε δομή υγείας, πρόνοιας και περίθαλψης, προκειμένου οι υπηρεσίες αυτές να γίνουν εμπόρευμα και να έχει πρόσβαση όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα. Να παλέψουμε για αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, με ιδιαίτερη έμφαση στις ευάλωτες ομάδες. Δομές αποκλειστικά Δημόσιες και Δωρεάν.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γοργοπόταμος: Γιόρτασαν και τίμησαν την 80η επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας [ΦΩΤΟ]

Με κάθε επισημότητα, την Κυριακή 27/11/2022 γιορτάστηκε και τιμήθηκε η 80η επέτειο της ανατίναξης της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *