Σάββατο , 13 Αυγούστου 2022
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

ΚΚΕ Φθιώτιδας: Το ΚΚΕ εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στον νόμο-πλαίσιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ για τα Πανεπιστήμια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επί ποδός βρίσκεται αυτές τις μέρες η πανεπιστημιακή κοινότητα για να αντιπαλέψει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που κατέθεσε την νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη η κυβέρνηση στην Βουλή και με το οποίο πιάνει το νήμα από τη νομοθεσία για την Ανώτατη Εκπαίδευση όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και την συγκεντρώνει σε ένα ενιαίο πλαίσιο, που δημιουργεί ένα Πανεπιστήμιο κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις της καπιταλιστικής κερδοφορίας, αλλά ξένο στις ανάγκες των νέων για σπουδές με δικαιώματα, για έρευνα και γνώσηπροσανατολισμένη στις ανάγκες του λαού και της χώρας μας, και όχι στις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των μονοπωλίων.

Χτες ο ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως και σε όλη τη χώρα, προχώρησε στις πρώτες του κινητοποιήσεις εναντίον του.

Στα πλαίσια αυτά αντιπροσωπεία του Συλλόγου Διδασκόντων από τμήματα της Λαμίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της κομματικής οργάνωσης Φθιώτιδας του ΚΚΕ με επικεφαλής την γραμματέα της οργάνωσης Μπαφούτσου Ανδριάνα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν τα αιτήματα της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και διαπιστώθηκε η ανάγκη να ενταθεί η πάλη κατά του νέου νόμου πλαίσιο της κυβέρνησης, παράλληλα με την πάλη για την ικανοποίηση των αιτημάτων φοιτητών και των διδασκόντων για τις υποδομές του πανεπιστημίου και τη φοιτητική μέριμνα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στον νόμο-πλαίσιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ για τα Πανεπιστήμια.

Ο νόμος αυτός δεν απαντά στις ανάγκες ούτε των φοιτητών και των οικογενειών τους, ούτε των μελών ΔΕΠ και των διδασκόντων, των υποψηφίων διδακτόρων και ερευνητών και των υπόλοιπων εργαζομένων. Ανοίγει ακόμα περισσότερο τον δρόμο σε πτυχία σκόρπιων και ασύνδετων γνώσεων χωρίς επαγγελματική αναγνώριση.Ανοίγει τον δρόμο για δημιουργία προγραμμάτων σπουδών πολλών ταχυτήτων, πλήρη εμπορευματοποίηση των μεταπτυχιακών σπουδών, περαιτέρω υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, ένταση της καταστολής, επιχειρηματικό μοντέλο διοίκησης, πλαίσιο για συνεχείς συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων.
Το ΚΚΕ καλεί και στηρίζει τους αγώνες για να μην ψηφισθεί το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο, για να μείνει στα χαρτιά, για να ανοίξει ουσιαστικά η συζήτησηαλλά και η διεκδίκηση για το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας.

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

“Βραδιά Παραδοσιακών Χορών” στο Μαρτίνο

Ο Δήμος Λοκρών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μαρτίνου “Η Μέλισσα” σας προσκαλούν στην “Βραδιά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *