Ακολουθήστε μας στο facebook

ΚΚΕ: Η εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου [ΦΩΤΟ]

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η Επιτροπή Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ  διοργάνωσαν στις 11/12/2022, εκδήλωση τιμής και μνήμης για την ιστορική ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/12/2022 παρουσία πολύ κόσμου – και με πολύ βροχή – η εκδήλωση για τα 80χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου που διοργάνωσε το ΚΚΕ και συγκεκριμένα η  ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η Επιτροπή Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο προς τιμήν όλων όσων συμμετείχαν στην κορυφαία αντιστασιακή πράξη με την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Το παρών έδωσαν τα μέλη του ΠΓ Κώστας Παρασκευάς και Λουίζα Ράζου, βασική ομιλήτρια στην εκδήλωση, οι Κώστας Μπάτσικας, γραμματέας της ΕΠ Αν Στερεάς και Εύβοιας, Κώστας Μπασδέκης, μέλη της ΚΕ όπως και η Ανδριάνα Μπαφούτσου γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

Στα απρόοπτα της εκδήλωσης ήταν η λιποθυμία ενός ατόμου, όπου το παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τον χώρο της εκδήλωσης  και ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

      

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τα 80 χρόνια της επετείου της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Μία μεγάλη αντιστασιακή ενέργεια που έγινε από το αντιστασιακό κίνημα του ελληνικού λαού κατά των δυνάμεων κατοχής, από όπου ξεκίνησε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μέσα κυρίως από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ για τη λευτεριά και την προκοπή του τόπου και του λαού μας.

Ο ελληνικός λαός δεν χρωστάει τίποτα και σε κανέναν, άλλοι του χρωστάνε. Το γερμανικό κράτος τού χρωστάει τις αποζημιώσεις, τις επανορθώσεις από τις καταστροφές και τη βία τότε την περίοδο της κατοχής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το βρετανικό κράτος χρωστάει για τις συνέπειες και τις καταστροφές που έφερε το Δεκέμβρη του ’44 και στη συνέχεια, μας χρωστάει να επιστρέψει αυτά που έκλεψε, τα μάρμαρα του Παρθενώνα επίσης. Το αμερικάνικο κράτος «χρωστάει» στον ελληνικό λαό για τις επεμβάσεις στην περιοχή, στη χώρα μας, για το βρώμικο ρόλο που έπαιξε στο Κυπριακό, για το ότι έχει γεμίσει σήμερα με στρατόπεδα, με βάσεις θανάτου όλη τη χώρα με τη σύμφωνη γνώμη και την υπογραφή όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων.

Ο αγώνας συνεχίζεται, το μήνυμα είναι αντίσταση, ενότητα, αντεπίθεση για να δικαιωθούν τελικά τα οράματα του ελληνικού λαού και του αντιστασιακού κινήματος».

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας σε Καμένα Βούρλα, Μοσχοχώρι, Σπαρτιά, Μεξιάτες, Δαμάστα, Μενδενίτσα – Το πρόγραμμα του έως 28/7

Ενημερωθείτε για το Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 22 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *