Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΚΚΕ: Nα ακυρωθεί τώρα η ευρωενωσιακή επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» και να επιστρέψει η φρεγάτα «Ύδρα»

 

Δελτίο Τύπου της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

 

Nα ακυρωθεί τώρα η ευρωενωσιακή επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» και να επιστρέψει η φρεγάτα «Ύδρα»

“Στην κοινή συζήτηση για την «ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε παρέμβαση η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, τόνισε τα εξής στην ομιλία του:

«Η ΕΕ μαζί με ΝΑΤΟ – ΗΠΑ πρωταγωνιστεί σε βάρος των λαών στον δίχρονο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία κόντρα στην καπιταλιστική Ρωσία, στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – κατακτητή Ισραήλ, ρίχνει λάδι στη φωτιά στον πόλεμο στην Υεμένη.

Στο πλαίσιο της ΚΕΠΠΑ δίνονται δις εξοπλισμών και εντείνονται διεργασίες νέας κλιμάκωσης για αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ και Ευρωστρατού με “λαγό” τη δήλωση Μακρόν.

Τεράστιους κινδύνους εγκυμονεί η ευρωενωσιακή επιχείρηση “ΑΣΠΙΔΕΣ” στην Ερυθρά Θάλασσα, η ανάληψη του συντονισμού της μέσω του Στρατηγείου της Λάρισας στην Ελλάδα από την κυβέρνηση της ΝΔ και η αποστολή της ελληνικής φρεγάτας “Ύδρα”. Όλα για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των ομίλων διαμετακόμισης με σύμπλευση των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Τώρα να ακυρωθεί η επιχείρηση “ΑΣΠΙΔΕΣ” και να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο πολεμικό μακελειό.

Ανυποχώρητος αγώνας του λαού που υποφέρει από την ακρίβεια και βυθίζεται στη φτώχεια ενάντια στην ΕΕ και τις αστικές κυβερνήσεις που καταπνίγουν τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εκμετάλλευσης».”

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ημερίδα με θέμα “Προστασία Ασυνόδευτων Ανηλίκων  μέσω της Εθνικής Γραμμής Παιδικής Προστασίας «1107»”

  Το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Ε.Κ.Κ.Α.) σας προσκαλεί σε: Η Μ Ε Ρ Ι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *