ΚΚΕ: “Το Ισραήλ κλιμακώνει τις δολοφονικές επιθέσεις και την πολεμική αναμέτρηση”

Ανακοίνωση (2/4/2024) του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ

 

“Το κράτος του Ισραήλ που, εδώ και μήνες, συνεχίζει τη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, πρώτα απ’ όλα στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και στα υπόλοιπα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, προκαλώντας το θάνατο χιλιάδων αμάχων και μικρών παιδιών, επιλέγει την κλιμάκωση της δολοφονικής του δράσης και της πολεμικής αναμέτρησης.

Σε αυτήν την κατεύθυνση προχώρησε σε πυραυλικό πλήγμα εναντίον του προξενικού τμήματος της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων. Η αποτρόπαια και καταδικαστέα αυτή πράξη δεν είναι τυχαία. Συνδέεται με το σχεδιασμό του Ισραήλ για γενίκευση της πολεμικής αναμέτρησης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, με τις “πλάτες” των “συμμάχων” του, ΗΠΑ, ΕΕ και βέβαια και της κυβέρνησης της ΝΔ, που αναδεικνύεται σε “αχθοφόρο” των ιμπεριαλιστικών ευρωατλαντικών σχεδιασμών σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, με τη στήριξη και των άλλων φιλοΝΑΤΟϊκών κομμάτων.

Η εγκληματική δράση του Ισραήλ στράφηκε επιπλέον ενάντια σε κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, παρά τις συνεννοήσεις που είχαν γίνει με τον στρατό του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 εργαζόμενοι της ανθρωπιστικής οργάνωσης (υπήκοοι Αυστραλίας, Παλαιστίνης, Πολωνίας, Ηνωμένου Βασιλείου και ένα άτομο διπλής υπηκοότητας ΗΠΑ και Καναδά).

Απαιτούμε τώρα να σταματήσει η κυβέρνηση κάθε στήριξη στο κράτος του Ισραήλ.

Να προχωρήσει η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα πριν το 67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Να απεγκλωβιστεί η χώρα μας από τους εγκληματικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και οργανώσεις.”

Δες επίσης

Τι αλλάζει στα σχολικά κυλικεία – Νέες προδιαγραφές για πίτσα, ποπ κορν, τυρόπιτες, τοστ και κουλούρια

Νέες προδιαγραφές για τα κυλικεία Αλλαγές στα προϊόντα που μπορούν να πωλούν τα κυλικεία στα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *