Παρασκευή , 9 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κωδικοί μετακίνησης: Οι αλλαγές από σήμερα σε μετακίνηση και δραστηριότητες

Σταδιακή επανέναρξη κάποιων δραστηριοτήτων, που εκτιμάται ότι δεν θα επιβαρύνουν το επιδημιολογικό φορτίο, αποφάσισαν την Παρασκεύη (19/3) κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι.

Kωδικοί μετακίνησης για κομμωτήρια, ψάρεμα και αρχαιολογικούς χώρους
Τις πύλες τους ανοίγουν σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου, οι αρχαιολογικοί χώροι και η επίσκεψη γίνεται με SMS 6 στο 13033, όμως μόνο εντός του οικείου δήμου και χωρίς τη χρήση οχήματος για τη μετακίνηση, έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων

Παράλληλα, από σήμερα επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες περιποίησης άκρων και η μετάβαση γίνεται με τον κωδικό 6 στο 13033 αφού έχει κλειστεί ραντεβού πρώτα.

Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ δεν αλλάζει κάτι στις μετακινήσεις παρά μόνο στα ωράρια λειτουργίας τους. Η μετακίνηση των πολιτών εξακολουθεί να γίνεται με κωδικό 2, αλλά μόνο για καταστήματα εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Την ίδια ώρα, επαναλειτουργούν τα δημόσια πάρκα για έως τρία άτομα με εξαίρεση της οικογένειες. Υποχρεωτική θα είναι κι εκεί η χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και η μετάβαση στους θα γίνεται με χρήση του κωδικού 6 χωρίς χρήση οχήματος.

Τέλος, επιτρέπεται το ψάρεμα με μικρό σκάφος ή από την ακτή, σε παραθαλάσσιους δήμους με τη χρήση του κωδικού 6 και με το Ε9 που αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας.

Όπως επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, στόχος των αποφάσεων είναι ένας και αφορά στην διευκόλυνση της τήρησης των υφιστάμενων μέτρων. «Κατανοούμε και αντιλαμβανόμαστε την κούραση που η υφιστάμενη κατάσταση έχει προκαλέσει γι αυτό καθώς ο καιρός σταδιακά βελτιώνεται σκοπός είναι να εκμεταλλευτούμε τους εξωτερικούς χώρους οι οποίοι όπως όλοι γνωρίζουμε ευνοούν λιγότερο τη μετάδοση του ιού απ’ ότι οι κλειστοί. Ιδιαίτερα δε όταν στους ανοιχτούς χώρους κρατάμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα», υπογράμμισε.

Newsbomb.gr.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης: Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του έργου “Με Οικογένεια” για τα σχολεία της Φθιώτιδας

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, ο κύκλος παραστάσεων της Παιδικής/Νεανικής Σκηνής του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *