Ακολουθήστε μας στο facebook

Κοινή Ανακοίνωση της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων για τις εξελίξεις με τα Δημοτικά Τέλη

“Άκυρη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων για αύξηση τελών” σημειώνει η μειοψηφία μετά από σχετική απόφαση.

 

Κοινή Ανακοίνωση της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, των δημοτικών παρατάξεων : «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ» και «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ».

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ :

-«ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ»,με επικεφαλής τον Θύμιο Καραΐσκο

-«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ»,με επικεφαλής τον Βασίλη Κυριακάκη

 

ΘΕΜΑ: Ελεγκτής Νομιμότητας : Δεν στοιχειοθετείται ο ισχυρισμός του Δήμου Λαμιέων για έλλειμα στην υπηρεσία καθαριότητας και ηλεκτρο-φωτισμού. Άκυρη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων για αύξηση τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού 2024.

***

Εκδόθηκε εχθές 13 Ιουνίου, από τον Ελεγκτή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, απόφαση, η οποία κρίνει παράνομη και ακυρώνει την υπ. αριθ. 141/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων που λήφθηκε από τη Δημοτική Αρχή, για αύξηση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού 2024.
Μια απόφαση που δικαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τις θέσεις μας και επιβεβαιώνει τα όσα υποστηρίξαμε στη συνεδρίαση του Δημο-τικού Συμβουλίου, ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο, αδικαιολόγητο και πολι-τικά απαράδεκτο, αφού και ο Ελεγκτής κρίνει ότι «….ο ισχυρισμός του Δή-μου περί διαπίστωσης ελλείματος της τάξης του 22% στην Υπηρεσία Καθαριό-τητας και Ηλεκτροφωτισμού (ποσού 1.784.294 €) δεν στοιχειοθετείται και δεν αποδεικνύεται….».
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις μας είχαν προβάλει στοιχεία και αναπτύξει επιχειρήματα, προσπαθώντας να πείσουν τη Δημοτική Αρχή και τη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, να μη προχωρήσει σε αυτή την απόφαση και να απέχει από τέτοιου είδους λογικές.
Την ίδια επιχειρηματολογία αναπτύξαμε και με τη κοινή προσφυγή μας στον Ελεγκτή Νομιμότητας, προσβάλλοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η ακύρωση της απόφασης με την οποία η Δημοτική αρχή επέβαλε τα τέλη, είναι πραγματικότητα.
Με τη σημερινή απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας, η Δημοτική Αρχή είναι πλέον πολιτικά εκτεθειμένη και πρακτικά απολογούμενη.
Κατέρρευσε η προσπάθεια της να επιβάλει αυξήσεις στα τέλη Ηλε-κτροφωτισμού και καθαριότητας πάνω από 20%, εξαπατώντας με ψευδή στοιχεία, τόσο το δημοτικό συμβούλιο, όσο και τους δημότες.
Τα όσα αναφέρει η απόφαση για τα οικονομικά του Δήμου αποτελούν ένα «μάθημα» στις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής, αφού στο σκεπτικό της σημειώνει ότι οι υπολογισμοί των εσόδων και εξόδων που παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το 2023, έγιναν με εσφαλμένο τρόπο και κρί-νονται ανακριβείς, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.
Ο Ελεγκτής νομιμότητας αποκαλύπτει ακόμη πως από τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί και που έχει στο αρχείο του, προκύπτει ότι τα έσοδα των ανταποδοτικών υπηρεσιών, υπερκαλύπτουν τα αντίστοιχα έξοδα, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο εκτεθειμένους, αυτούς που επιχείρησαν να εμφανίσουν μια διαφορετική πραγματικότητα και ένα κλίμα «κατάρρευσης» για τον Δήμο.
Με την απόφαση του, ο Ελεγκτής νομιμότητας επιβεβαιώνει ότι οι α-νταποδοτικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το νόμο, έχουν πλεόνασμα, με συ-νέπεια να μη δικαιολογείται καμιά αύξηση, ενώ επισημαίνει την αντιφατι-κότητα των όσων ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή, καθώς σε μια σειρά από προηγούμενες αποφάσεις της ίδιας, ουδέποτε έχουν θέσει ζητήματα ελ-λείμματος.
Μάλιστα επισημαίνει ότι εγκρίθηκε και η εκτέλεση του προϋπολογι-σμού για το πρώτο τρίμηνο του 2024, χωρίς και σε αυτή να τεθεί κανένα ζή-τημα ελλείμματος στην ανταποδοτική υπηρεσία και κατ’ επέκταση, όπως σημειώνει, να τίθεται και ανάγκη άμεσης αναπροσαρμογής των τελών.
Η ακύρωση της απόφασης μαζί με το σκεπτικό που τη συνοδεύει, έρ-χεται και καταδικάζει παρόμοιες πρακτικές, πρωτόγνωρες για το Δήμο της Λαμίας.
Πλέον η Δημοτική Αρχή είναι απολύτως υπεύθυνη για την διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου και κρίνεται μόνο για τις δικές της πράξεις και παραλείψεις, χωρίς καμία δικαιολογία και χωρίς να επιρρίπτει ευθύνες σε τρίτους.
Εμείς θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα δικαιώματα των πολιτών όπως κάναμε και στην προκειμένη περίπτωση με την προσφυγή που κατα-θέσαμε από κοινού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για να ακυρωθεί η από-φαση.
Παράλληλα δηλώνουμε παρόντες να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με θέσεις και προτάσεις, προκειμένου να διαμορφώσουμε εκείνες τις πρακτικές, με τις οποίες ο Δήμος μας θα κάνει βήματα εμπρός, προς το συμφέρον των δημοτών.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ :
-«ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», με επικεφαλής τον Θύμιο Καραΐσκο
-«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ», με επικεφαλής τον Βασίλη Κυριακάκη

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ένας 37χρονος στη Θεσσαλονίκη ξυλοφόρτωσε τη σύντροφό του επειδή δεν του άρεσε το φαγητό που μαγείρεψε

Ένας 37χρονος ξυλοφόρτωσε τη σύντροφό του επειδή δεν του άρεσε το φαγητό που μαγείρεψε, όπως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *