Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κορονοϊός – Ελλάδα – Νέα μέτρα και άμεσα: Μάσκα υψηλής προστασίας σε super market και μέσα μεταφοράς, περιορισμοί στην εστίαση, sms στο 13033

Νέα δεδομένα και νέα μέτρα φέρνει η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον….

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, εισηγούνται νέα μέτρα με άμεση εφαρμογή προς την κυβέρνηση, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι ειδικοί προσανατολίζονται σε μέτρα άμεσης εφαρμογής, αλλά και σε μέτρα που θα εφαρμοστούν από τις 3/1/2022, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr

Πιο αναλυτικά, ματαιώνονται οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κλπ), ενώ θα μπει «λουκέτο» στα γήπεδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Επιπλέον, όσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή του θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.

Παράλληλα, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ υποχρεωτική θα είναι η μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Από κει και πέρα, σε δεύτερο χρόνο και από τις 3 Ιανουαρίου, θα υπάρξουν περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση, με τη διασκέδαση να είναι με το ρολόι αλλά και με περιορισμούς όσον αφορά τα άτομα ανά τμ.

Τέλος, στο τραπέζι είναι η επαναφορά των sms στο 13033, αλλά όχι με άμεση εφαρμογή.

Αναφορικά με τα μονοκλωνικά αντισώματα, αναμένεται να διευρυνθούν τα κριτήρια για να μπορεί να τα πάρουν άμεσα όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Όσον αφορά τα σχολεία, το άνοιγμά τους θα εξεταστεί στην επόμενη συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη.

Αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, ώστε να οριστικοποιηθούν τα νέα μέτρα, οι οποίες θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας και τον Θάνο Πλεύρη.

Συγκεκριμένα, οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας θα γίνουν αφού δοθεί το «οκ» από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να εγκριθούν τα νέα μέτρα.

Νωρίτερα, μιλώντας στην Βουλή, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε την επιβολή περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μετά τις γιορτές.

«Είναι ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων. Η Επιτροπή θα εισηγηθεί τα περιοριστικά μέτρα και η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία», ανέφερε ο κ. Πλεύρης στη Βουλή.

«Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε από τον πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της επιτροπής τις επόμενες μέρες. Υπάρχει μία στενή παρακολούθηση της κατάστασης και αναλόγως των στοιχείων που θα έχουμε θα προσδιορίσουμε και τις αποφάσεις μας, με βούληση να γίνει κανονικά το διάστημα αυτό των εορταστικών εκδηλώσεων με το ισχύον πλαίσιο».

dikaiologitika.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ: Πληρωμή 4.750.000 € σε 1.141 δικαιούχους

Ενημέρωση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών   Την Παρασκευή, 19/4/2024, θα πιστωθεί, με τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *