Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κώστας Μαρκόπουλος: Στα Κέντρα Υγείας Δομοκού, Στυλίδας, Μακρακώμης και το ΤΟΜΥ Λαμίας

 

Κέντρα Υγείας της  Φθιώτιδας επισκέφτηκε ο υποψήφιος Περιφέρειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μαρκόπουλος, δίνοντας προφανώς  την σχετική βαρύτητα  για τον χώρο της Υγείας και τις υπηρεσίες που παρέχονται στους κατοίκους. 

Οι άμεσες δεσμεύσεις του κ. Μαρκόπουλου για τα Κέντρα Υγείας,  που ως γιατρός είναι στο γνωστικό αντικείμενο του και γνωρίζει καλά, ανάγκες και ιδιαιτερότητες.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει το γραφείο τύπου του  υποψήφιου Περιφερειάρχη, ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος, συνοδευόμενος από την Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο κα Αλίκη Λιάσκα, Διευθύντρια Οφθαλμολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας, επισκέφθηκε τα Κέντρα Υγείας Δομοκού, Στυλίδας, Μακρακώμης και το ΤΟΜΥ Λαμίας.

Ενημερώθηκαν για τα προβλήματα κτιρίων, εξοπλισμού και στελέχωσης αλλά και ιδιαίτερα προβλήματα κάθε μονάδας.

Η διαπίστωση ήταν κοινή και πικρή. Ελάχιστο προσωπικό, ελάχιστοι γιατροί, πολλές αποσπάσεις και μικρές δυνατότητες στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Είναι προφανές ότι ο σχεδιασμός πρωτοβάθμιας υγείας, οικογενειακού ιατρού και επείγοντος περιστατικού δεν έχει πετύχει.
Με προσωπικές θυσίες του προσωπικού τα Κ. Υγείας κατορθώνουν να προσφέρουν όσα μπορούν. Ασθενοφόρα χωρίς κλιματισμό, με πάνω από 1.000.000 χιλιόμετρα είναι αδιανόητο να υπάρχουν ακόμα σε κυκλοφορία. Κι όμως υπάρχουν. Γιατροί από Κ. Υγείας, πολύτιμοι για την παρουσία τους, έχουν αποσπαστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας για να λειτουργεί αυτό στο όριο του απαραίτητου προσωπικού. Ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού δεν μπορεί να εφαρμοστεί με τόσους λίγους γενικούς ιατρούς και παιδίατρος δεν υπάρχει πουθενά! Όλα αυτά συνθέτουν ζοφερή εικόνα.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος με την ιδιότητα του Υποψήφιου Περιφερειάρχη αλλά και με την ιδιότητα του γιατρού δεσμεύτηκε ότι θα:

1) αναλάβει την τεχνική φροντίδα των ασθενοφόρων

2) θα δώσει κίνητρα προσέλκυσης ειδικευμένων ιατρών και ιδιαίτερα παιδιάτρων

3) θα εφαρμόσει ειδικά προγράμματα πρόληψης και συστηματικού ελέγχου υγείας των πολιτών της υπαίθρου

4) θα φροντίσει να ευρίσκεται στην υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς, ενοικιασμένο ελικόπτερο-ασθενοφόρο, από αυτά που χρησιμοποιούν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές για τα επείγοντα περιστατικά.

Σε κάθε περίπτωση η Περιφέρεια θα είναι σκληρός και απαιτητικός διεκδικητής.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΓΣΕΕ για απεργία: Δυναμικό και αγωνιστικό παρών έδωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα

Η ΓΣΕΕ για την 24ωρη Γενική Απεργία   “Δυναμικό και αγωνιστικό παρών έδωσαν σήμερα οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *