Τετάρτη , 4 Οκτωβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Ξαφνικός θάνατος» για τους φωτογράφους

Δεν είναι μόνο όσοι αντιδρούν στο… τσιπάκι που διαμαρτύρονται για τις νέες ταυτότητες: Με τη νέα ΚΥΑ «το υπουργείο έβαλε φωτογραφικές μηχανές και κάμερες μέσα στα αστυνομικά τμήματα» διαμαρτύρονται οι επαγγελματίες φωτογράφοι που απειλούνται με «λουκέτο».
Οι επαγγελματίες φωτογράφοι αντιδρούν έντονα στην επικείμενη αλλαγή των δελτίων ταυτότητας που θα χορηγεί η Ελληνική Αστυνομία στους πολίτες, καθώς όπως υποστηρίζουν ένα μεγάλο ποσοστό των παραδοσιακών φωτογραφείων θα οδηγηθεί στο… λουκέτο.

Όπως σημειώνουν, με τις νέες ρυθμίσεις η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να βγάλουν την φωτογραφία εντός του αρμόδιου αστυνομικού τμήματος – κάτι που αυτόματα αφαιρεί από τους φωτογράφους την μέχρι τώρα αποκλειστική δυνατότητα τους να τους φωτογραφίζουν για τις ταυτότητες.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε τροποποίηση της υπ’ αρ. 8200/0-297647/10.4.2018 κοινής υπουργικής απόφασης «Έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών» στην οποία στο άρθρο 6 .1.α «Μία (1) φωτογραφία, σε ψηφιακή μορφή, η οποία θα εκδίδεται με μέριμνα του ενδιαφερόμενου, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του εγγράφου 9303 του ICAO ίδιας ως άνω απόφασης», προστίθενται το εξής:

«Η φωτογραφία δύναται να λαμβάνεται είτε απευθείας από τις αρχές έκδοσης, είτε θα την προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος εντός εξωτερικού ψηφιακού δίσκου μνήμης (τύπου usb stick), με τις προδιαγραφές του προηγούμενου εδαφίου. Εφόσον, ο ενδιαφερόμενος έχει πρόσβαση στην εφαρμογή myPhoto του gov.gr, η ως άνω φωτογραφία δύναται να λαμβάνεται με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές και να αναρτάται από τους πιστοποιημένους επαγγελματίες φωτογράφους στην εν λόγω εφαρμογή, απ’ όπου την ανακτά ο υπάλληλος της αρμόδιας Αρχής έκδοσης».

«Το βασικό πρόβλημα, που έχει προκύψει, είναι ότι με την αλλαγή και την τροποποίηση της ΚΥΑ, που έγινε, από το προηγούμενο υπουργείο, ξαφνικά θα βρεθούμε χωρίς αντικείμενο εργασίας. Εδώ και πολλά χρόνια, με αυτήν την κυβέρνηση, έχουμε φτιάξει ένα σύστημα, το «myPhoto» το οποίο μπορούμε να δίνουμε με φωτογραφίες με ασφάλεια και με πολύ χαμηλό κόστος», σημείωνε λίγες ημέρες πριν ο ΓΓ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων, Σπύρος Διαμαντόπουλος.

www.dnews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δημοτικός Σύμβουλος φτύνει κατάμουτρα υπάλληλο του Δήμου Μακρακώμης

  Σάλος με βίντεο που κυκλοφορεί σε κοινωνικά δίκτυα για την συμπεριφορά Δημοτικού Συμβούλου Ανεπίτρεπτη, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *