Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ξεκινά το αρδευτικό έργο της Ανθήλης και της Ροδίτσας

Γιάννης Οικονόμου: Ξεκινά ο διαγωνισμός για την ανάδειξη μελετητή για το αρδευτικό της Ανθήλης και της Ροδίτσας

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την υλοποίηση ενός σύγχρονου αρδευτικού δικτύου στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένες στις περιοχές της Ανθήλης και της Ροδίτσας συντελείται.

Την επόμενη εβδομάδα αρχίζει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) η διαδικασία για να εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου μελετητή, προκειμένου να εκπονηθεί μελέτη με τίτλο «Υπογειοποίηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων αρδευτικών δικτύων της Ανθήλης και Ροδίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας», συνολικής εκτάσεως περίπου 38 χιλιάδων στρεμμάτων, καθώς και της αναβάθμισης του υφιστάμενου αποστραγγιστικού δικτύου.

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής προσφορών έχει οριστεί η 24η Φεβρουαρίου (24/02/2022), ενώ ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών έχει οριστεί η 3η Μαρτίου (03/03/2022).

Πρόκειται για ένα έργο που έχει ως στόχο τον εξορθολογισμό των συνθηκών άρδευσης στην περιοχή – κατ’ επέκταση και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αρδευτικών αναγκών των καλλιεργειών κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου – και την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων του δικτύου λόγω παλαιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταξη στο ΠΔΕ του ΥΠΑΑΤ είχε εγκριθεί στις 14 Ιουνίου, ενώ το απαραίτητο ποσό εκπόνησης της μελέτης εξασφαλίστηκε ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, στο πλαίσιο των τότε καθηκόντων του ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται να πλαισιώσει ανάλογες της Κυβέρνησης – όπως το αρδευτικό στη Βίστριζα, στην Ηράκλεια και στο Μπουγάζι Δομοκού – αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η Φθιώτιδα βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών της σχετικά με την αγροτική οικονομία, τις υποδομές και τα εγγειοβελτιωτικά έργα με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που υλοποιούνται.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, υποστήριξε χαρακτηριστικά:

«Τον προηγούμενο Ιούνιο συντελέστηκε το πρώτο καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση ενός σύγχρονου αρδευτικού δικτύου. Τώρα περνάμε στην επόμενη φάση με την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη του αναδόχου μελετητή.

Πρόκειται για ένα έργο που θα λύσει πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος στην Ανθήλη και τη Ροδίτσα. Όπως στη Βίστριζα, την Ηράκλεια και το Μπουγάζι, έτσι και τώρα, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η περιοχή μας βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για την Κυβέρνηση. Με πρωτοβουλίες και ενέργειες που υλοποιούνται και φέρνουν αποτελέσματα».

 

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κ. Μητσοτάκης: “Ήταν μία δύσκολη, μία σκληρή εβδομάδα αυτή που πέρασε”

Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα social media την Κυριακή 5/2/2023: “Ήταν μία δύσκολη, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *