Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ξεκίνησαν οι δράσεις της πυξίδας σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία

«Η “ΠΥΞΙΔΑ” είναι ο νέος φίλος και σύμβουλος των μαθητών» – Ξεκίνησαν οι δράσεις της πυξίδας

Πραγματοποιήθηκαν στη Φθιώτιδα και στην Ευρυτανία οι ημερίδες επαγγελματικής κατάρτισης, που αποτελούν το πρώτο σκέλος της φετινής, βελτιωμένης δράσης: «ΠΥΞΙΔΑ».

Οι δύο ημερίδες έτυχαν ευρείας αποδοχής από μαθητές και γονείς, οι οποίοι προσήλθαν στις αίθουσες του Πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Λαμιέων και του Συνεδριακού κέντρου του Δήμου Καρπενησίου, τηρώντας όλα τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλαcovid-19.

Συζητήθηκαν, οι βασικοί άξονες που υποστηρίζουν τις επιλογές επαγγελμάτων, η σημερινή πορεία των επαγγελματικών ενοτήτων, καθώς και οι παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη, όπως ο εκσυγχρονισμός, οι αυτοματισμοί των μηχανών και των υπηρεσιών κ.ο.κ.

Απαντήθηκαν απορίες και προβληματισμοί των μαθητών και των γονέων τους, καθώς και οι σημερινές τάσεις ανάπτυξης και πιθανής πορείας των επαγγελματικών ενοτήτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Γαλάνης, δήλωσε:

«Η μεγάλη προσέλευση των μαθητών και των γονέων στις ημερίδες και το ενδιαφέρον τους για τα webinars, καθώς και η δυνατότητα πραγματοποίησης του “Aristontest” της «ΠΥΞΙΔΑΣ», αναδεικνύουν τη χρησιμότητα της ως Θεσμό με πληροφοριακό και συμβουλευτικό χαρακτήρα στις επαγγελματικές επιλογές και την επαγγελματική σταδιοδρομία. H«ΠΥΞΙΔΑ» είναι ο νέος φίλος και σύμβουλος των μαθητών/τριών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης και σκολίωσης στην Κάρυστο και το Μαρμάρι

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Εύβοιας ΝΔ και Καθηγητή Ορθοπεδικής του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *