Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ξεκίνησε δραστήρια το 2023 για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου

Με πολυμελή εκπροσώπηση τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου παραβρέθηκαν και ξεχώρισαν με την παρουσία τους στις διήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου 2023 στο Αίγιο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος με την παρουσία του εκπροσώπησε επάξια την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, λαμβάνοντας μέρος στην παρέλαση μνήμης για την «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας».

Η Συνέλευση της Βοστίτσας ή Σύσκεψη της Βοστίτσας, κατά τους ιστορικούς, ή Μυστική συνέλευση της Βοστίτσας, κατά τους Αιγιώτες, ήταν η συνάντηση που έγινε από τους Φιλικούς της Βόρειας Πελοποννήσου, στη Βοστίτσα, όπως λεγόταν τότε το Αίγιο, από τις 26 έως τις 30 Ιανουαρίου του 1821, με σκοπό την οργάνωση και τον προσδιορισμό του χρόνου εκδήλωσης της επερχόμενης Ελληνικής Επανάστασης στην Πελοπόννησο.

Το ιστορικό γεγονός θεωρείται το πρώτο επαναστατικό γεγονός της Επανάστασης και τιμάται κάθε χρόνο στο Αίγιο.

Το επόμενο ‘πολιτιστικό’ ραντεβού εκτός Ευρυτανίας τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου θα το δώσουν στις 17, 18 και 19 Φεβρουαρίου στην Κοζάνη στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνεται από το Λαογραφικό Όμιλο Κοζάνης “Φίλοι της Παράδοσης”. Μια δραστήρια έναρξη του Συλλόγου για το νέο έτος που όλα δείχνουν ότι θα είναι εξίσου δημιουργικός με τους προηγούμενους για τον Πολιτιστικό Καρπενησίου.

www.evrytanikospalmos.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σοκάρει η υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας σε σχολείο της Ρόδου

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης ασέλγειας σε βάρος μαθήτριας της Ε’ δημοτικού από καθηγητή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *