Breaking News

Ξεκίνησε σήμερα Σάββατο 21/2/2026 το γλέντι του Βλάχικου Γάμου στη Θήβα

Ξεκίνησε σήμερα Σάββατο 21/2/2026 το γλέντι του Βλάχικου Γάμου στη Θήβα. Οι παρέες του Βλάχικου Γάμου οργανώνονται, τρώνε πίνουν και χορεύουν στα στέκια τους.

Πρόκειται για το παραδοσιακό δρώμενο γεμάτο θεατρικότητα και συλλογικό παλμό, καταγεγραμμένο στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, ως ζωντανό στοιχείο της τοπικής ταυτότητας της πόλης.

«Ο Βλάχικος Γάμος δεν αποτελεί μόνο μια αποκριάτικη εκδήλωση. Κατατάσσεται στα ευγονικά έθιμα. Είναι μια ζωντανή γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, μια τελετουργία που μεταφέρει στο σήμερα την αρχαιότατη διονυσιακή λατρεία μέσα από τη σάτιρα, τον χορό και τη μουσική. Αυτό το έθιμο είναι το μοναδικό πανελλαδικά το οποίο διαδραματίζεται και την Κυριακή της Τυρίνης και την Καθαρά Δευτέρα.

Είναι η ταυτότητα της Θήβας»

Δες επίσης

EcoVadis για Όμιλο ΔΕΗ: Σημαντική αναβάθμιση στην αξιολόγηση βιωσιμότητας

Όμιλος ΔΕΗ: Σημαντική αναβάθμιση από την EcoVadis στην αξιολόγηση βιωσιμότητας Στο κορυφαίο 28% των εταιρειών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *