Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κυκλοφόρησε η τοπική εφημερίδα «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» της Μακρακώμης με αναφορά στην ιστορική Μάχη, 6/10/1943

Κυκλοφόρησε η διμηνιαία εφημερίδα-έκδοση του Συλλόγου των Απανταχού Μακρακωμιτών «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» (αρ. Φύλλου 307) όπου παρουσιάζει τοπικά πλούσια και ενδιαφέροντα θέματα.

Ανάμεσα σε αυτά, γίνεται μεγάλη αναφορά στον εορτασμό της μάχης της Μακρακώμης (6/10/1943) που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2021 μετά από πολλά χρόνια. Βέβαια όπως είχαμε αναφέρει δεν έγινε στις 6/10 όπως είχε συμβεί αλλά στις 17/10 από τον Δήμο Μακρακώμης.

Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά που γίνεται όπου σημειώνεται η Μακρακώμη ως «μαρτυρική» και ότι «έχει θρηνήσει δεκάδες αμάχους ως θύματα από τα στρατεύματα κατοχής και είχε νωρίτερα καεί σχεδόν ολοσχερώς….»

Διαφαίνεται ότι και η πόλη της Μακρακώμης στρέφεται προς την αναγνώριση της ως μαρτυρική πόλη . Μετά την Σπερχειάδα που εδώ και έναμιση χρόνο διεκδικεί να χαρακτηριστεί Μαρτυρική Πόλη ύστερα από πρωτοβουλία της τοπικής κίνησης «Σπερχειάδα η πόλη της καρδιάς μας» και η Μακρακώμη λοιπόν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με αυτά τα γραφόμενα. Και ορθώς θα πράξει η Μακρακώμη να διεκδικήσει να χαρακτηριστεί Μαρτυρική, παρουσιάζοντας τα ιστορικά στοιχεία εκείνα που διαθέτει και το αποδεικνύουν.

Φανταστείτε να επιτύχει να γίνει μαρτυρική πόλη η Μακρακώμη επίσημα πρώτα με την προβλεπόμενη διαδικασία και ύστερα να ακολουθήσει η Σπερχειάδα…

Σημειώνουμε ότι ο Δήμαρχος Δήμου Μακρακώμης εδώ και τόσο καιρό που έχει δεσμευτεί να ορίσει σχετική Επιτροπή δεν έχει κάνει τίποτα ακόμα και το ζήτημα της δίκαιης διεκδίκησης της Σπερχειάδας να χαρακτηριστεί Μαρτυρική Πόλη, παραμένει από πλευράς Δήμου, στάσιμο. Η δε Κοινότητα Σπερχειάδας έχει ψηφίσει ομόφωνα την διεκδίκηση της Σπερχειάδας για Μαρτυρική και ύστερα από πανελλήνια προβολή της ιστορίας της Σπερχειάδας

Σε κάθε περίπτωση εκείνο που πρέπει να σημειωθεί ότι ο κάθε τόπος πρέπει να ενεργεί ορθολογικά και να στοχεύει στην πρόοδο του και ανάμεσα σε αυτά είναι και η ταυτότητα της μέσα από ιστορικά καταγεγραμμένα γεγονότα και στοιχεία. Και να σταματήσουν οι διαχρονικοί καρεκλοκένταυροι τον διχασμό των δύο πόλεων, Σπερχειάδας και Μακρακώμης.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Οι Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο, αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή και εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα στην περιοχή

Πρόκειται στην ουσία για φυσικές πισίνες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί στο επιβλητικό και βραχώδες τοπίο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *