Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: 350.000 € για την ανάπλαση της οδού Λεωνίδου

Χρηματοδότηση με απόφαση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού για την αναδιαμόρφωση των πεζοδρομίων της  οδού στο κέντρο της Λαμίας.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού εντάχθηκε το έργο: «Αναβάθμιση βατότητας πεζοδρομίων και οδών στην πόλη της Λαμίας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας: «Προαγωγή των βιώσιμων μεταφορών και εξάλειψη των σημείων συμφόρησης σε υποδομές βασικών δικτύων».

Το έργο περιλαμβάνεται στο «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη της πόλης της Λαμίας ως Διεθνώς Αναγνωρίσιμου Πολιτιστικού Προορισμού με αξιοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 689.839,88 ευρώ και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 350.000 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό, μετά και την έκπτωση που θα προκύψει από τη διαγωνιστική διαδικασία, θα καλυφθεί από τον Δήμο Λαμιέων.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η αναδιαμόρφωση των πεζοδρομίων στο μεγαλύτερο τμήμα της κεντρικής οδού Λεωνίδου. H παρέμβαση ξεκινά από τη διασταύρωση της οδού Λεωνίδου με την οδό Παλαιολόγου και τελειώνει στη διασταύρωση με την οδό Παπαφλέσσα. Το σύνολο της παρέμβασης ανέρχεται σε 2.700 τετραγωνικά μέτρα.

Το προς ανακατασκευή τμήμα έχει μονή κυκλοφορία οχημάτων, από την οδό Παλαιολόγου έως την οδό Πανουργιά μήκους 225 μ. και διπλή κυκλοφορία από την Πανουργιά έως τις σιδηροδρομικές γραμμές. Tα πεζοδρόμια διαπλατύνονται εκατέρωθεν κατά 0,60 έως 1 μέτρο σε σχέση με τα υφιστάμενα, διαμορφώνοντας εύρος πεζοδρομίου μεταβλητό από 1,75 μ. έως 2,70 μ.

Στην οδό τοποθετούνται δύο διαβάσεις, οι οποίες είναι φωτιζόμενες (έξυπνες).Η πρώτη διάβαση τοποθετείται στη διασταύρωση με την οδό Παπακυριαζή, ενώ η δεύτερη μεταξύ των διασταυρώσεων Πανουργιά και Αριστείδου. Περιλαμβάνονται επίσης εργασίες φύτευσης και άρδευσης πρασίνου.

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Εντάσσουμε το έργο της αναβάθμισης βατότητας πεζοδρομίων και οδών στην πόλη της Λαμίας στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να προχωρήσει η ανάπλαση της οδού Λεωνίδου. Η δράση εντάσσεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαμιέων. Εξασφαλίζεται έτσι, ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 350.000 ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα έργο αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης μιας από τις πλέον κεντρικές οδούς της πόλης της Λαμίας».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ενημερωτική εκδήλωση- ημερίδα με θέμα «Ανεξάρτητη διαβίωση- Προσωπικός βοηθός». 4/12/22 στο Domotel Xenia Volos City Hotel.

Το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» σε συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *