Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: “Αυταρχική συμπεριφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν γίνεται πλέον αποδεκτή”

Κοινή δήλωση Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης του Δήμου Λαμιέων όπου αναφέρεται σε περιστατικό στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Δευτέρα 29/11/2021 όπου όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε “αφαίρεση του λόγου από εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο”.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου:

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό μας προκαλεί η στάση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου προσωπικά, σε σχέση με τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η αφαίρεση του λόγου από εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο, πρώην Αντιδήμαρχο, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση (29-11-2021), παρότι η παρέμβασή της αφορούσε σε προσωπικό της ζήτημα βάσει του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν συνάδει με τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αντί η Δημοτική Αρχή να υπερασπιστεί το γόνιμο διάλογο και τον πλουραλισμό των διαφορετικών θέσεων, προσφεύγει για μια ακόμη φορά στον αποκλεισμό της έκφρασης της αντίθετης άποψης με προσχηματικές δικαιολογίες.

Η χθεσινή μας αποχώρηση από τη συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επαναλαμβανόμενες πλέον «αφαιρέσεις» του λόγου, αλλά και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά τη λειτουργία του κυρίαρχου οργάνου του Δήμου, αποτελεί μόνον την αρχή.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις συγκεκριμένες αντιδημοκρατικές ενέργειες , τις καταγγέλλουμε ενώπιον του Λαμιώτικου λαού και απαιτούμε από εδώ και στο εξής από τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο, να σεβαστούν και να αποκαταστήσουν το θεσμικό ρόλο των δημοτικών συμβούλων και του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Νίκος Σταυρογιάννης

Θωμάς Στάικος

Νίκος Πάπουτσας

Βίβιαν Αργύρη

Ζαχαρίας Χαλβαντζής

Γιώργος Ζήσιμος

Τσακμάκης Δημήτριος

Δημήτρης Χαιρόπουλος

Γιάννης Ρούλιας

Στέλιος Καραγιάννης

Κατερίνα Αλαφοδήμου

Δημήτρης Μαντζάνας

Θεόδωρος Αρναούτογλου

Χάρης Κοντογιάννης

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

81η επέτειος από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

“Η θρυλική αυτή οργάνωση του ΕΑΜ τροφοδότησε με εκατοντάδες χιλιάδες νέους τον αγώνα ενάντια στους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *