Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Δράση στη Λαμία στις  5/4/2024

Ο Δήμος Λαμιέων με τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας, το Κέντρο Υγείας Λαμίας, την ΤΟΜΥ Έκθεση Λαμίας, καθώς και το Περιφερειακό Τμήμα Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου, θα πραγματοποιήσουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την αξία της πρόληψης και την παροχή βασικών πρώτων βοηθειών.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5 Απριλίου στην πλατεία Πάρκου και ώρες 10:00-13:00 και 18:00-20:00 εργαζόμενες των δομών του Τμήματος Προστασίας Δημόσιας Υγείας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου, καθώς και νοσηλεύτριες και επισκέπτριες υγείας του Κέντρου Υγείας Λαμίας και της ΤΟΜΥ  Έκθεση Λαμίας θα πραγματοποιούν μετρήσεις σακχάρου, χοληστερόλης, αρτηριακής πίεσης και κορεσμού οξυγόνου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο πολύ σημαντικό ζήτημα της πρόληψης.

Στη συνέχεια, ιατροί-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας θα ελέγχουν τις τιμές των μετρήσεων παρέχοντας στους πολίτες μια πρώτη ενημέρωση και καθοδήγηση.

Τέλος, μέλη και εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα πραγματοποιήσουν δράσεις σχετικά με την παροχή βασικών πρώτων βοηθειών (πνιγμονή από ξένο σώμα και τραύμα που αιμορραγεί).

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εθελοντική αιμοδοσία από την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 έως το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στη Λάρισα

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *