Σάββατο , 24 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Επιτυχημένος και “ουσιαστικός” ο 3ος Ιστορικός Περίπατος [ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ]

Ο www.fonografos.net, το μοναδικό τοπικό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης που βρέθηκε, παρακολούθησε και βιντεοσκόπησε τον 3ο  Ιστορικό Περίπατο που διοργανώθηκε και φέτος από  το σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης»  πραγματικά εντυπωσιάστηκε τόσο από την οργάνωση και θεματολογία  όσο και από την παρουσίαση-ξενάγηση που έγινε, μάλιστα με μικρόφωνο και με φορητό ηχείο!

Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως ενημερωτική και με μεγάλη συμμετοχή!  Όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία του τόπου μας!

Θυμίζει  ξενάγηση όπως γίνεται σε ταξίδια στο εξωτερικό κυρίως με group όπου βλέπεις, απολαμβάνεις, ενημερώνεσαι από γνώστες – καταξιωμένους ιστορικούς. Στην Λαμία τώρα να σημειωθεί είχε και αφηγήσεις από μαθητές  που έδειξαν την θέληση τους να μάθουν για τον τόπο τους αλλά και αν συνεισφέρουν σε αυτή την γνώση.

Καλό θα είναι να το δούμε – οι αρμόδιοι δηλαδή να εξετάσουν την προοπτική- ώστε αυτό να γίνεται τακτικά,  να έρχεται κόσμος στην πόλη και να γίνεται γνωστή η πλούσια ιστορία της. Είναι πολλά τα αξιοθέατα που πρέπει να αναδειχθούν και είναι ένας πολύ καλός τρόπος προβολής αλλά και μπορεί να προσδώσει και αναπτυξιακό χαρακτήρα! Φανταστείτε στον Γοργοπόταμο, στην Αλαμανά, και αλλού να γινόταν  ξενάγηση, τι μεγάλες προοπτικές θα υπήρχαν!

Περαιτέρω δε, διαφαίνεται ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, να βρεθεί καταλληλότερος χώρος  όπως το κτίριο στην πλατεία Λαού πίσω από τον ανδριάντα του Αρη Βελουχιώτη.

Δείτε το βίντεο από την ξενάγηση, εμπλουτισμένο από σπάνιο σχετικό  υλικό από την Αντίσταση και ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες .

Αναφορικά με την δράση αναφέρουν οι υπεύθυνοι, πραγματοποιήθηκε ο 3ος Ιστορικός Περίπατος με μεγάλη συμμετοχή,  ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

“Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Ιστορικός Περίπατος για τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο, την Κατοχή, την Αντίσταση και την Απελευθέρωση της Λαμίας. Δεκάδες συμπολίτες μας περιηγήθηκαν στις πλατείες και στους δρόμους της πόλης μας σε τόπους που σημαδεύτηκαν από τις μνήμες των ταραγμένων χρόνων του πολέμου αλλά και από τις ένδοξες στιγμές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.  Τον περίπατο διοργάνωσαν οι Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Νομού Φθιώτιδας, οι Φίλοι των ΑΣΚΙ, το ΠΕΚΕΣ Στερεάς και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας.

Την ξενάγηση πραγματοποίησαν οι ιστορικοί Βασιλική Λάζου και Παναγιώτης Σωτηρίου ενώ τις αφηγήσεις διάβασαν οι μαθητές Μαριλένα Κιαμούρη του 3ου Γυμνασίου Λαμίας, Βασιλικη Φούντα και Παναγιώτης Δρόσος του 4ου Γυμνασίου Λαμίας, Φωτεινή Κολιαβά και Κωνσταντίνος Λύκος του Γενικού Γυμνασίου – Λυκείου Μοσχοχωρίου, Μάριος Παπαδημητρίου και Νικολέτα Βάσου του 1ου Γενικού Λυκείου Λαμίας.

Τους ευχαριστούμε θερμά, όπως και τους καθηγητές τους, που συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε αυτή τη βιωματική δράση και διατράνωσαν μαζί μας την ανάγκη διατήρησης ζωντανών των πατριωτικών και αντιφασιστικών μηνυμάτων της Εθνικής μας Αντίστασης.”

    

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Η Όλγα Γεροβασίλη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη

Όπως όλα δείχνουν, η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι η αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *