Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Η απεργιακή κινητοποίηση για το Ν/Σ για την εργασία

“Μαχητική απεργιακή απάντηση ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα στην Λαμία” δηλώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας

Συγκεκριμένα,σημειώνει στην ανακοίνωση του:

Τα μέλη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας από το πρωϊ βρέθηκαν με απεργιακές φρουρές έξω από το εργοστάσιο της Nexans και στα έργα της Ε65 στο εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στα Στύρφακα μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας και των σωματείων μελών του στην Πλατεία Ελευθερίας στην Λαμία. Στην απεργιακή συγκέντρωση δόθηκε μαχητικό μήνυμα ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα από εργαζόμενους και νεολαία.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ακόμα, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Στυλίδας, Πελασγίας, Ανθήλης, Δομοκού, Μακρακώμης, Ελάτειας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και οι συνταξιουχικες οργανώσεις με τα σωματεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και Δημοσίου και η Ομάδα Γυναικών Λαμίας. Χαιρετισμό απηύθυναν η Γιώτα Αναγνωστοπούλου πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Λαμίας, ο Γιάννης Μαρούλης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, ο Αλέξανδρος Ντάτης πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας και ο Θύμιος Τσέτσος Γενικός Γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Νεόφυτος Θάνος, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας όπου μεταξύ άλλων είπε «Τους απαντήσαμε την προηγούμενη βδομάδα, τους απαντάμε και σήμερα. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε. Δεν πουλάμε το τομάρι μας τόσο εύκολα. Το νομοσχέδιο έκτρωμα να πάει στα σκουπίδια, μην τολμήσετε να το φέρετε προς ψήφιση, αποσύρετε το.. Πάνω μας πέφτει συνάδελφοι η ευθύνη για την παραπέρα οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, αυτό πρέπει να το έχουμε ξεκάθαρο. Ο αγώνας μας δεν σταματάει εδώ θα συνεχίσουμε μέχρι το νομοσχέδιο να μην ψηφιστεί, μέχρι να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Τώρα βάζουμε μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες γιατί σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να καλυφθούν.» Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνεχώς συνθήματα.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Παράρτημα ΙΚΑ Μακρακώμης: Ντροπή για την κατάσταση του, την πρώτη μέρα της λειτουργίας του…

Μετά από καταγγελία που δεχτήκαμε στο www.fonografos.net και με σχετικές φωτογραφίες που μας εστάλησαν, το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *