Κυριακή , 29 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λαμιεών για την μεταφορά δύο στάσεων του Αστικού ΚΤΕΛ

Το παρακάτω Δελτίο Τύπου  απέστειλε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λαμιέων κ. Δημήτρης Συλεούνης, όπου αναφέρεται σχετικά με την μεταφορά δύο στάσεων λεωφορείου στην πλατεία Πάρκου λόγω εργασιών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι μετά από απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων πραγματοποιήθηκε μεταφορά δύο (2) στάσεων του Αστικού ΚΤΕΛ από την Πλατεία Πάρκου (σε απόσταση μόνο λίγων μέτρων;;;) στην αρχή της οδού Καποδιστρίου (έμπροσθεν του καταστήματος Παπαδημητρόπουλος) και στην αρχή της οδού Λεωνίδου.

Η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί στην Κοινότητα Λαμιέων τις παρακάτω απορίες, όταν:
1. Με αφορμή την ανάπλαση της Πλατείας Πάρκου, με ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου (43/2020, 1 χρόνο πριν…) σας καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση που είχε σαν γνώμονα την κυκλοφοριακή αποφόρτιση του κέντρου της πόλης και περιελάμβανε συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες συζητήθηκαν στην Επιτροπή Κυκλοφοριακού αλλά δυστυχώς αναβλήθηκε η απόφαση για μελλοντική συνεδρίαση η οποία ποτέ δεν έγινε!!!! Για ποιο λόγο δεν την λάβατε υπόψη σας;

2. Η μεταφορά των στάσεων δεν μειώνει ούτε κατ΄ ελάχιστον τον κυκλοφοριακό φόρτο της Πλατείας Πάρκου, διότι τα μεγάλα Αστικά οχήματα θα διέρχονται και πάλι από την Πλατεία. Ποια είναι λοιπόν η σκοπιμότητα των ολιγόμετρων μετακινήσεων; 3. Η πρόταση για τις συγκεκριμένες μετακινήσεις Στάσεων είχε «έρθει» σαν θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον τότε Δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη. Μετά όμως από τις αντιδράσεις σύσσωμης της μείζονος μειοψηφίας (παράταξη του πρ. Δημάρχου Γιώργου Κοτρωνιά) το θέμα αποσύρθηκε και δεν ξανασυζητήθηκε ποτέ!!! Για ποιο λόγο το επαναφέρετε πάλι σήμερα και μάλιστα χωρίς καμία προγενέστερη συζήτηση; Δυστυχώς, για πολλές δεκαετίες απλά συζητούμε και διαπιστώνουμε το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει στην Πλατεία Πάρκου.

Κοινή διαπίστωση όλων μας ήταν και είναι, ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται κατά πολύ με την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο χώρο μεγάλων οχημάτων όπως είναι και τα Αστικά. Μερίδιο ευθύνης ανήκει σε όλους μας, αλλά έφτασε πιστεύω η στιγμή, να ασχοληθούμε σοβαρά με την συγκεκριμένη κατάσταση, ΟΧΙ όμως με ημίμετρα, αλλά με ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΛΕΟΥΝΗΣ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σπερχειάδα 28/1/23: Ημερίδα πρόληψης Υγείας σχετικά με την Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και στην χρήση απινιδωτή

Μία σημαντική ημερίδα πρόληψης  Υγείας  πραγματοποιήθηκε στη Σπερχειάδα. Στο Αναψυκτήριο δωρεά των αφων Κούκου που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *