Κυριακή , 10 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Η Ελληνική Αστυνομία τίμησε τον Προστάτης της, Άγιο Αρτέμιο [ΦΩΤΟ]

Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί, με απόφαση της Πολιτείας, ως «Ημέρα της Αστυνομίας» και παράλληλα ως ημέρα που τιμάται ο Προστάτης του Σώματος Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος.

Στη Λαμία τελέστηκε δοξολογία από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών, παρουσία της ηγεσίας της Περιφερειακής Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Τον προστάτη της Άγιο Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο εόρτασε σήμερα το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, το πρωί, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας ευλογήθηκαν οι άρτοι, τους οποίους προσέφερε υπέρ υγείας, η Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ετέλεσε την Επίσημη Δοξολογία, στην οποία παρέστη ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος,  οι Αξιωματικοί , Υπαξιωματικοί, καθώς και τα λοιπά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας της Περιφερειακής Διευθύνσεως Στερεάς Ελλάδος και της Αστυνομικής Διευθύνσεως Φθιώτιδος.

Προ της απολύσεως, ο Προϊστάμενος του Γραφείου ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Αστυνομίας στη Στερεά Ελλάδα Αστυνόμος Σταύρος Κουτουλογένης, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας Ανιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών, ευχήθηκε πατρικώς και εγκαρδίως, προς όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας: «ο  Άγιος Αρτέμιος ο προστάτης και φύλαξ της Ελληνικής Αστυνομίας να σας σκεπάζει όλους, να σας χαρίζει υγεία, να  επιτελείται τα καθήκοντά σας μέσα σε συνθήκες πολιτισμένες, μέσα σε συνθήκες αξιοπρεπείς, όπως αρμόζουν και ταιριάζουν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της Εκκλησίας και της κοινωνίας προς τους Αστυνομικούς για το σπουδαίο έργο που επιτελούν και χαρακτηριστικά ανέφερε:

          «Θέλω να σας πω ένα ευχαριστώ από την Εκκλησία μας, από την Ελληνική κοινωνία, από κάθε απλό πολίτη, ο οποίος αισθάνεται μία αδιαμεσολάβητη σχέση με την Ελληνική Αστυνομία,  όχι μία σχέση συγκρουσιακή, αλλά μία σχέση συνεργασίας και συναντίληψης στα προβλήματα της καθημερινότητας τους και αυτό φέρνει πιο κοντά την Αστυνομία με την κοινωνία, αμβλύνει τις αντιθέσεις, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις. Η Φθιώτιδα ιδιαίτερα συνδέεται με την Ελληνική Αστυνομία, καθώς είναι τροφοδότης παραδοσιακά και ιστορικά του Σώματος Ελληνικής Αστυνομίας και αυτό αποτελεί καύχημα, χαρά και ευλογία για την περιοχή μας. Ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και δύναμη και παρακαλώ ευλαβώς να είστε πάντα κοντά στην Εκκλησία μας, η οποία στηρίζει και ευλογεί το έργο σας, εύχεται και προσεύχεται για σας και παρακαλεί τον Θεό, η παρουσία σας μέσα στη ζωή μας, ποτέ να μην είναι κατασταλτική, πάντοτε προληπτική, παιδαγωγική και διευκολυντική για τη ζωή των ανθρώπων. Να είστε ευλογημένοι, Χρόνια πολλά»!

Ακολουθήστε μας  στο facebook

 

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποια επιδόματα θα καταβληθούν 11 έως 15 Δεκεμβρίου 2023

  Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 11 – 15 Δεκεμβρίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *