Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Η ενημερωτική εκδήλωση για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», στη Λαμία την Τετάρτη 15/2/2023.

Η ημερίδα είχε σαν στόχο να ενημερώσει τόσο τα μέλη του Επιμελητηρίου αλλά και τους οικονομικούς παράγοντες της περιοχής, να ενημερώσει επενδυτικά σχήματα άλλα και αυτοδιοικητικούς παράγοντες για τις ευκαιρίες που αναδύονται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Μίλησε και ανέλυσε την κατάσταση ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ενώ ανοιχτή πρόσκληση προς τους επενδυτές να αξιοποιήσουν με γρήγορους ρυθμούς τα εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί για επιδότηση 440 έργα συνολικού προϋπολογισμού 13,7 δισ. ευρώ, ενώ απαντώντας σε πληθώρα ερωτημάτων εδωσε διευκρινήσεις για τα επόμενα βήματα και τους κύκλους των προσκλήσεων που θα ανοίξουν, αλλά και για τις ευκαιρίες που πιθανόν να παρουσιάζονται για την περιοχή. Υπογράμμισε ακόμη ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα λόγω του χαρακτήρα του απαιτεί άμεσες γρήγορες και αποτελεσματικές κινήσεις» και προανήγγειλε μεταρρυθμίσεις που θα αφορούν στην ταχύτητα των επενδύσεων αλλά και την ψηφιοποίηση όλης της διαδικασίας.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στη συγκεκριμένη ημερίδα χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ως «πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο τονίζοντας πώς αυτή η ιστορική ευκαιρία δεν πρέπει να περάσει ανεκμετάλλευτη».

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου στο σύντομο χαιρετισμό του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο επενδυτικό κλίμα που διαμορφώνεται, ζήτησε «περισσότερη προσέγγιση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις» και υπογράμμισε τα «απολύτως θετικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την εξέλιξη της ένταξης των παρεμβάσεων στο συγκεκριμένο Ταμείο».

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στον ΒΙΟΚΑ Καμένων Βούρλων ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος [εικ.]

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δήμου Καμένων Βούρλων κ. Ηλία Κυρμανίδη Τον Βιολογικό καθαρισμό Καμένων Βούρλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *