Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο: Στην “ΙΝΤΕΡΚΑΤ” το οδικό έργο στο τμήμα Γραβιά-Μεταλλεία Βωξίτη

Το έργο είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς συνδέεται με το μεγάλο οδικό έργο Μπράλος-Άμφισσα – Το έργο το αναλαμβάνει η εταιρία του κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Ένα βήμα μπρος κάνει ο διαγωνισμός που αφορά στην βελτίωση του οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο», τμήμα: τέλος παράκαμψης Γραβιάς – ισόπεδος κόμβος Μεταλλείων Βωξίτη. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προσωρινή ανάδοχος του έργου είναι η ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε. (Αφοι Παπαϊωάννου) με ποσοστό έκπτωσης 43,10%.

Όπως αναφέρει το ypodomes.com είχε μειοδοτήσει η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΤΕΒΕ με 51,99% καθώς στην εξέλιξη του διαγωνισμού δεν ανανέωσε την εγγυητική επιστολή συμμετοχής με αποτέλεσμα να αποκλειστεί. Αυτό σήμανε και την προώθηση της δεύτερης τη τάξει ΙΝΤΕΡΚΑΤ ως νέα αναδόχου του έργου.

Το έργο είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς συνδέεται με το μεγάλο οδικό έργο Μπράλος-Άμφισσα που επίσης είναι σε προχωρημένη διαγωνιστική διαδικασία με ανάδοχο την ΑΒΑΞ. Ουσιαστικά το τμήμα Γραβιά-Μεταλλεία Βωξίτη, βρίσκεται μεταξύ δύο τμημάτων του έργου Μπράλος-Άμφισσα.

Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Το κόστος του έργου είναι με ΦΠΑ 14,5 εκατ. ευρώ (10,88 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ). Στο έργο προστίθεται και προαίρεση της τάξη των 650.000 ευρώ. Πρόκειται για τον ισόπεδο κόμβο Μεταλλείων Βωξίτη και την προσαρμογή με την υφιστάμενη Επαρχιακή οδό Μπράλος-Άμφισσα.

Η δημοπράτηση πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2021 και στις 18 του ίδιου μήνα έγινε η αποσφράγιση των προσφορών. Η διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Τα έργα εκτιμάται ότι εφόσον ξεκινήσουν εντός του 2022 θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2024. Η χρηματοδότηση του έργου καλύπτεται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας.

Ταυτότητα του ΕΡΓΟΥ
Το έργο θα εκτελεστεί στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, της Περιφέρειας Στερεάς ΕΛΛΑΔΑΣ και αφορά στην αναβάθμιση του τμήματος τέλος παράκαμψης Γραβιάς – ισόπεδος κόμβος Μεταλλείων Βωξίτη, από τη Χ.Θ. 9+300 έως τη Χ.Θ. 13+600 της εγκεκριμένης σχετικής μελέτης, το οποίο αποτελεί τμήμα του οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο.

Το εν λόγω τμήμα ξεκινά μετά το πέρας της παράκαμψης Γραβιάς στη χιλιομετρική θέση 9+300, με βελτίωση ως επί το πλείστον της υφιστάμενης οδού στην περιοχή του Στενορέματος, όπου εκεί ο οδικός άξονας κινείται παράλληλα με το ρέμα από τη Χ.Θ. 10+000 μέχρι και τη Χ.Θ. 13+000, στη συνέχεια και μέχρι το πέρας τού προς κατασκευή έργου, ακολουθείται νέα χάραξη, για την αποφυγή διαδοχικών κλειστών στροφών του υφιστάμενου δρόμου.

Πηγή: ypodomes.com

*φωτογραφία αρχείου

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει μια ταινία για τον Φρανκ Σινάτρα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Variety»

Ο 81χρονος θρυλικός σκηνοθέτης θέλει να γυρίσει μια ταινία για τον θρυλικό τραγουδιστή, με πρωταγωνιστή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *