Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Καθάρισαν τον λόφο Μιχαήλ και Γαβριήλ

Ο Δήμος Λαμιέων τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις καθαρισμού του Λόφου Μιχαήλ και Γαβριήλ.

«doseosoagapas για το περιβάλλον»- Δράσεις του Δήμου Λαμιέων για τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1972, για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Σήμερα, 49 χρόνια αργότερα, τα προβλήματα αυτά έχουν πολλαπλασιαστεί και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη για τον πλανήτη. Η κλιματική αλλαγή, η απομάκρυνσή μας από βιώσιμους τρόπους ζωής, η έλλειψη ενδιαφέροντος για τη χλωρίδα και την πανίδα, επιβαρύνουν τις συνθήκες διαβίωσης ανθρώπων και ζώων, αλλοιώνουν τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.

Η κοινή προσπάθεια για το σκοπό αυτό, είναι μια συνεχής αποστολή, ένα χρέος όλων μας απέναντι στο κοινό μας σπίτι, το περιβάλλον και τις φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας.

Στο πλαίσιο αυτό και θέλοντας να τονίσουμε την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος και της συνεχούς ευαισθητοποίησης όλων μας, για την Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος μας, με τις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου και το γραφείο εθελοντισμού, αλλά και τη συμμετοχή δημοτών, διοργάνωσε δράσεις καθαρισμού του Λόφου Μιχαήλ και Γαβριήλ, ο οποίος μετά από τις αναγκαίες και απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις, θα αποδοθεί για χρήση στους δημότες.

Στη δράση αυτή παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Λαμιέων, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κώστας Μουστάκας και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τον Εθελοντισμό και τη Νέα Γενιά Δημήτρης Τζούφλας.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους δημότες για την προσφορά τους, μεταξύ άλλων τόνισε :

«Η Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον είναι μόνο η αφορμή.

Με τη δράση «doseosoagapas για το περιβάλλον», διαδίδουμε τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού στην προστασία του περιβάλλοντος.

Καλούμε τους πολίτες να έχουν ενεργή και αδιάλειπτη συμμετοχή στην καθημερινή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, το σεβασμό στο δημόσιο χώρο και τη βιώσιμη μετακίνηση.

Η διαφύλαξη και η προστασία του περιβάλλοντος είναι τρόπος ζωής, στοιχείο της καθημερινότητάς μας, αναπόσπαστο κομμάτι της ποιότητας της ζωής μας.

Όλοι μαζί προστατεύουμε τις φυσικές ομορφιές, την ισορροπία του περιβάλλοντος και της ζωής που περικλείει. Είναι η στοιχειώδης υποχρέωσή μας σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο που κατοικούμε και θα κατοικήσουν και τα παιδιά μας. Προστατεύουμε έτσι το μέλλον μας.

Για να μπορέσουμε να παραδώσουμε στις γενιές που θα έρθουν έναν πλανήτη όμορφο και γεμάτο ζωή……»

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Δ. Αγρινίου ενημερώνει ότι οι Δομές Αστέγων διαθέτουν θερμαινόμενους χώρους για διημέρευση και φιλοξενία

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, ενόψει εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *