Παρασκευή , 9 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Ξεκινά η δίκη για το τροχαίο του νεαρού Νίκου στην Αταλάντη

Ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης του νεαρού Νίκου Ιωάννου που είχε τροχαίο στην Αταλάντη ενώ εργάζονταν ως διανομέας  και είχε ως αποτέλεσμα να τον καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι…

Διαβάστε την παρακάτω ενημέρωση για την υπόθεση όσο και για την εκδίκαση της από την οικογένεια του Νίκου:

Τη Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 στις 9 το πρωί ξεκινά στο Μονομελές πλημμελειοδικείο Λαμίας μετά από 2,5 χρόνια η δίκη για την ποινική δίωξη του οδηγού που προκάλεσε το τροχαίο στον 20χρονο τότε Νίκο.

Ο λόγος για τον 22χρονο πλέον Νίκο Ιωάννου από την Αταλάντη, που έπεσε θύμα τροχαίου εν ώρα εργασίας ως ντελίβερι τον Σεπτέμβριο του 2019 έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Αταλάντης, εξαιτίας της εγκληματικής οδηγικής συμπεριφοράς συγκεκριμένου ατόμου.

Το χρονικό του τροχαίου που καθήλωσε το νεαρό παλικάρι στο καροτσάκι είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα, όπως γνωστή σε όλη τη τοπική κοινωνία της Λοκρίδας είναι η πλήρης και προκλητική αδιαφορία που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια για το κακό που προκάλεσε στον Νίκο ο υπαίτιος οδηγός που είναι κάτοικος χωριού του Δήμου Λοκρών.

Εμείς επικοινωνήσαμε με την οικογένεια του Νίκου στην Αταλάντη που μας επιβεβαίωσε τα προαναφερθέντα και αφού μας ενημέρωσαν ότι ο Νίκος συνεχίζει με πείσμα τον τιτάνιο αγώνα για την αποκατάστασή του με καθημερινές θεραπείες κατ’ οίκον πλέον, μετά την επιστροφή του από το κέντρο αποκατάστασης της Λάρισας όπου νοσηλεύτηκε για πάνω από 1,5 χρόνο, μας μίλησαν αναλυτικά για τις εξελίξεις στο δρόμο για τη πολυπόθητη δικαίωση του Νίκου τόσο στο αστικό όσο και στο ποινικό μέρος που θα εκδικαστεί για πρώτη φορά τη Πέμπτη στη Λαμία.

Όπως μας τόνισαν με τη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του συγκεκριμένου οδηγού του Ι.Χ. Φορτηγού, διεκδικούν την απόλυτη, ολοκάθαρη και παραδειγματική καταδίκη του ατόμου αυτού, που είναι ο αποκλειστικός υπαίτιος για τη καταστροφή που προκάλεσε στον Νίκο και όλη την οικογένεια.

Με πόνο καρδιάς και ανείπωτη οργή μας αναφέρουν τα εμπόδια που έχει βάλει ο συγκεκριμένος απάνθρωπος, όπως μας λένε, οδηγός στο δρόμο για την ολόπλευρη δικαστική δικαίωση του Νίκου, αφού το συγκεκριμένο άτομο παρά την ολοφάνερη εγκληματική οδηγική συμπεριφορά που επέδειξε είχε το θράσος και τη θρασυδειλία να κάνει αρνητική δήλωση στην κατάθεσή του προσπαθώντας να αποφύγει τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Κάνουν έκκληση, λοιπόν, στην ελληνική Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με βάση τα αδιάσειστα στοιχεία που καταδεικνύουν την αποκλειστική ευθύνη του συγκεκριμένου οδηγού στη πρόκληση του τραγικού τροχαίου σε βάρος του Νίκου, να αποδώσουν τη πολυπόθητη και εξιλεωτική δικαίωση για τον Νίκο και τη πλήρη και παραδειγματική καταδίκη του συγκεκριμένου οδηγού στο αστικό και στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Σχετικά με το αστικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά τόσο στην υπαιτιότητα του τροχαίου ατυχήματος όσο και στην αποζημίωση των εξόδων του Νίκου από την ασφαλιστική Νέος Ποσειδών που καλύπτει τον υπαίτιο οδηγό, η οικογένεια μας αναφέρει ότι όπως είναι γνωστό η δίκη πραγματοποιήθηκε σε πρώτο βαθμό τον προηγούμενο Ιούνιο και συγκεκριμένα στις 10/6/2021 στην Αθήνα. Τα πρόσφατα αποτελέσματα της συγκεκριμένης δίκης δικαιώνουν τον Νίκο, ωστόσο η υπόθεση δεν τελεσιδίκησε και έχει οδηγηθεί στο Εφετείο, με την οικογένεια να περιμένει τον ορισμό της νέας δικάσιμου.

Όπως συγκινητικά μας λένε οι γονείς και ο αδερφός του Νίκου επειδή ο Νίκος έχει φτάσει σε σημείο να κατανοεί και να καταλαβαίνει τη κατάσταση της υγείας του έχει πάρα πολλά ερωτηματικά για το ποιός και πώς τον άφησε καθηλωμένο στο αναπηρικό αμαξίδιο και τους ζητάει να τον δικαιώσουν αφού αυτός δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Όπως μας αναφέρουν χαρακτηριστικά μόνο εφόσον ο Νίκος δικαιωθεί σε όλα τα επίπεδα και τιμωρηθεί παραδειγματικά ο υπαίτιος οδηγός για το κακό που τους έκανε αλλά και για τη μετέπειτα απάνθρωπη στάση του, θα αισθανθούν μια μικρή ελάφρυνση στο καθημερινό δράμα που βιώνουν εδώ και χρόνια και για άγνωστο ακόμα χρόνο για να συνεχίσουν να συμπαραστέκονται και να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να βοηθούν τον Νίκο στην αποκατάστασή του, ζώντας με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα δουν το παιδί τους και πάλι στα πόδια του, να ζει ανεξάρτητος και δυνατός και να διεκδικεί τα όνειρά του όπως κάθε νέος.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Ακολουθεί το χρονικό του τραγικού τροχαίου που συνέβη στον 20χρονο τότε Νίκο.

Ήταν 9 Σεπτεμβρίου του 2019 όταν ο νεαρός Νίκος έπεφτε θύμα τροχαίου στην πόλη της Αταλάντης στη Φθιώτιδα.

Ο 20χρονος κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του στο δρόμο που συνδέει την Σκάλα με την Αταλάντη εν ώρα εργασίας ως ντελίβερι, όταν ένας οδηγός Ι.Χ. Φορτηγού αφού προηγουμένως είχε εισέλθει παράνομα στο προαύλιο του Α.Τ. Αταλάντης εξήλθε επίσης παράνομα παραβιάζοντας τις απαγορευτικές πινακίδες και τη μονή συνεχή διαχωριστική γραμμή του οδοστρώματος και κινούμενος κάθετα στο οδόστρωμα κάνοντας αναστροφή έφραξε τον δρόμο στον Νίκο ο οποίος κινούνταν κανονικά στη πορεία του και με χαμηλή ταχύτητα.

Ο Νίκος δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με τον νεαρό να πέφτει αιμόφυρτος στην άσφαλτο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λαμίας όπου χειρουργήθηκε στο κεφάλι και διασωληνώθηκε.
Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών έδιναν ελάχιστες ελπίδες, με την κατάσταση του παιδιού να χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη.

Ο Νίκος όμως πάλεψε. Πάλεψε πολύ σκληρά και μετά από μερικές μέρες ήρθαν τα πρώτα θετικά μηνύματα από τους γιατρούς. Ο 20χρονος, ένα εξαιρετικό παιδί που όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια, είχε κερδίσει τη μάχη με το θάνατο εκπλήσσοντας θετικά τους γιατρούς και προσφέροντας χαρά και ελπίδα στην οικογένειά του που ανεβαίνει καθημερινά τον δικό της Γολγοθά.

Ο δρόμος όμως που έχει μπροστά του ο Νίκος είναι ακόμα μακρύς. Από τη μια έχει υπάρξει απροσδόκητη βελτίωση στην υγεία του από την άλλη όμως τα χτυπήματα στο κεφάλι και το υπόλοιπο σώμα ήταν πολύ σοβαρά με αποτέλεσμα ο Νίκος να χρειάζεται να κάνει στο μέλλον επιπλέον κάποια συγκεκριμένα χειρουργεία και πάνω απ’ όλα χρειάζεται καθημερινή φροντίδα και θεραπείες για την αποκατάστασή του που είναι μακρόχρονη και πολυέξοδη.

Εμείς από τη μεριά μας να ευχηθούμε σε αυτή την αξιοπρεπέστατη και ταλαιπωρημένη οικογένεια να βρει επιτέλους τη πολυπόθητη δικαίωση για το παιδί τους, το Νίκο που αγκαλιάσαμε όλοι και όλες από τη πρώτη στιγμή και το σημαντικότερο να σταθεί ο Νίκος και πάλι όρθιος και να έχει πλήρη αποκατάσταση.”

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κέντρο Ένταξης Μεταναστών λειτουργεί πλέον στον Δήμο Τρικκαίων

Το ΚΕΜ είναι παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας και λειτουργεί ως δομή συμπληρωματική της Διεύθυνσης Κοινωνικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *