Κυριακή , 10 Δεκεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Πως θα εορταστεί φέτος η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου θα είναι εντελώς διαφορετικός την φετινή χρονιά ελέω Covid19.  Ως γνωστόν οι παρελάσεις φέτος έχουν καταργηθεί ωστόσο και στην περιοχή μας θα πραγματοποιηθεί με κάθε επισημότητα ο εορτασμός της ημέρας. σύμφωνα με το αρ. 67269/13-10-20 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας αυτής, θα λάβουν χώρα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι παρακάτω εκδηλώσεις :

Α. Σημαιοστολισμός  – Φωταγώγηση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου σύμφωνα με το 67271/13-10-20 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών 

α) Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημόσιων Καταστημάτων, ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού  Δικαίου, του Δημοτικού Καταστήματος  και των ιδιωτικών καταστημάτων από  την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020.

β) Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων Καταστημάτων, των Ο.Τ.Α των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού Καταστήματος καθώς και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης  Οκτωβρίου 2020.

γ) Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε τους πολίτες  να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στις οικίες τους .

Β. Τρίτη 27 Οκτωβρίου  2020

α) Ομιλίες στο πλαίσιο της σημασίας που προσδίδεται στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στους μαθητές των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, στους υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Οργανισμών του Δημοσίου Δικαίου κλπ .

β) Ώρα 10.30 : Κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα του Εύζωνα, εντός του προαύλιου χώρου της ΜΕΡΥΠ, από αντιπροσωπείες μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης .

Γ. Τετάρτη 28  Οκτωβρίου  2020Ωρα   07.30: Χαρμόσυνες  κωδωνοκρουσίες  όλων  των Εκκλησιών  της πόλης.

Ώρα   08.00: Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό  Κατάστημα και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου .

Ώρα   10.15: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10.30:Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών .

Μετά τη Δοξολογία, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Φιλόλογο MED του Μουσικού Σχολείου Λαμίας, κα  Μαρία Βε .

Έπειτα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα, θα μεταβούν στο  Άγαλμα του Εύζωνα, εντός του προαύλιου χώρου της ΜΕΡΥΠ, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο, από τους κ.κ. :

  • Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
  • Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων
  • Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
  • Ανώτερο  Διοικητή Φρουράς
  • Δήμαρχο Λαμιέων
  • Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή Στερεάς Ελλάδας
  • Περιφερειακό Διοικητή  Πυροσβεστικών Υπηρεσιών  Στερεάς Ελλάδας
  • Πλωτάρχη Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής
  • Ένωση  Αποστράτων Αξιωματικών (Παράρτημα Λαμίας)
  • Ομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Στερεάς Ελλάδας
  • Ένωση  Στρατιωτικών Αναπήρων και Θυμάτων Ειρηνικής Περιόδου
  • Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Φθιώτιδας
  • Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Στερεάς Ελλάδας
  • Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΟΕΑ)
 • Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης (ΠΣΑΕΕΑ)
 • Πανελλήνιο Σύνδεσμο  Αγωνιστών  Εθνικής  Αντίστασης «Ν.ΖΕΡΒΑΣ»       (ΕΟΕΑ – ΕΔΕΣ)
 • Περιφερειακό Τμήμα Λαμίας του Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού

Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο  Εθνικός Ύμνος .

Λήξη τελετής και αποχώρηση επισήμων.

 Ώρα 17.00 :  Υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα

  Παρακαλούνται να ρυθμίσουν την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου :

 • Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, τα σχετικά με τις ιεροτελεστίες .
 • Η Φρουρά Λαμίας, την απόδοση τιμών και εγκατάσταση μικροφωνικών-μεγαφωνικών συσκευών στο  Άγαλμα του Εύζωνα ( εντός του προαύλιου χώρου της ΜΕΡΥΠ ) .
 • Η Αστυνομική Διεύθυνση  Φθιώτιδας, την τήρηση της τάξης  μέσα και έξω από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό .
 • Ο Δήμος Λαμιέων, τον σημαιοστολισμό της πόλης και την ανάρτηση του Προγράμματος στα κεντρικότερα σημεία αυτής, για να λάβει γνώση το κοινό.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοΐού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων  .

Λαμία ,  22 Οκτωβρίου 2020

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. ΚΑΡΑΚΑΝΤΖΑΣ

 

Εορτασμός μέσα στις τάξεις χωρίς παρελάσεις

Ειδικότερα, για τη σχολική χρονιά 2020-21 οι εκδηλώσεις στα σχολεία θα γίνουν την Τρίτη 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθούν εντός του κάθε τμήματος, για τουλάχιστον δύο ώρες.

Η διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου γίνεται κανονικά, ενώ η παράδοση της σημαίας από τον Διευθυντή/ντρια των Δημοτικών Σχολείων στον/στη σημαιοφόρο θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Αναλυτικά η εγκύκλιος:

Εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει όλα τα σχολεία για τα εξής:

1. Διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου

Στα δημοτικά σχολεία της χώρας πραγματοποιείται η διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου.

2. Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου

α. Σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γίνονται εκδηλώσεις. Για το σχολικό έτος 2020-21, οι εν λόγω εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και θα πραγματοποιηθούν εντός του κάθε τμήματος. Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο (2) διδακτικών ωρών.

β. Η παράδοση της σημαίας από τον Διευθυντή/ντρια των Δημοτικών Σχολείων στον/στη σημαιοφόρο θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

γ. Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές.

δ. Με ευθύνη του Διευθυντή/ντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών από το σχολείο.

3. Μη πραγματοποίηση Μαθητικών Παρελάσεων

Λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 67269/13-10-2020(ΑΔΑ:65ΑΟ46ΜΤΛ6-ΘΕΩ) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναφέρεται στη μη πραγματοποίηση των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, απορρέει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν προετοιμασίες επιλογής μαθητών/τριών για τη συγκρότηση των τμημάτων παρέλασης.

Όσον αφορά την εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών σε εορταστικές εκδηλώσεις (Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων κ.α.), θα πραγματοποιηθεί τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID – 19 καθώς και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.64450 (ΦΕΚ 4484 Β’/11-10-2020) που φέρει τίτλο: « Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα στο σύνολο της Επικράτειας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19.»

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Διακοπές ρεύματος σε αρκετές Κοινότητες του Δήμου Μακρακώμης

  Η ενημέρωση από τον Δήμο Μακρακώμης για το που θα πραγματοποιηθούν διακοπές ρεύματος στις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *