Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία – rapid tests: Νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σήμερα 30/4

Πραγματοποιήθηκαν και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021 Rapid Tests στην οδό Φιλίας, δίπλα στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα.

Από τους ελέγχους από κλιμάκια του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων,  προέκυψαν αρκετά νέα κρούσματα κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα  με το ρεπορτάζ, στην Οδό Φιλίας έγιναν  604 τεστ και  βρέθηκανθετικά δείγματα.

Από τα άτομα που βρέθηκαν θετικά, ένα είναι  με δύσπνοια και πυρετό χωρίς επιβεβαιωμένη επαφή με γνωστό κρούσμα, δύο σε οικογένεια με ήπια συμπτώματα και πιθανή στενή επαφή με θετικό κρούσμα και δύο χωρίς επαφή ή συμπτώματα

Στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας έγιναν 356 τεστ και βρέθηκαν 4 κρούσματα.

Από αυτά, τα δυο ανήκουν σε οικογένεια με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ένα επίσης σε οικογένεια που έχει θετικό κρούσμα, ένα με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Από τα παραπάνω μόνο ένα κρούσμα είχε ήπια συμπτώματα με δεκάρικη πυρετική κίνηση.

Tον Μήνα Απρίλιο, όπως ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Στασινός, οι  δειγματοληψίες με Rapid Test έφτασαν τον αριθμό ρεκόρ 13.480! με 179 συμπολίτες μας να βρίσκονται θετικοί στον ιό (ποσοστό θετικότητας 1.33%) και να τίθενται σε καραντίνα.

“Τα αποτελέσματα αυτά,μαζί με την άψογη συνεργασία που υπάρχει με την διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας,του Κέντρου Υγείας Λαμίας καθώς και με τους ιδιώτες ιατρούς που πραγματοποιούν ελέγχους για COVID-19, αποτυπώνουν την πραγματική επιδημιολογική κατάσταση στον δήμο Λαμιέων ώστε να ξεπεράσουμε το τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας που έπληξε και τη Λαμία.

Ευελπιστούμε με την αύξηση των εμβολιασμών (από 5 Μαΐου 2021 με την προσθήκη νέων εμβολιαστικών γραμμών στο Νοσοκομείο) και με την μεγάλη προσοχή που πρέπει να συνεχίζουν να επιδεικνύουν οι συμπολίτες μας, στα μέτρα πρόληψης και τους τακτικούς ελέγχους στα σταθερά σημεία, πως στον επόμενο μήνα η Λαμία θα επανέλθει στην κανονικότητα χωρίς νέες ανθρώπινες απώλειες.

Θα πρέπει τέλος να ευχαριστήσω τους άοκνους συνεργάτες των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ,του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Δήμου Λαμιέων και ιδιαίτερα τον Ειδικό Παθολόγο συντονιστή Κο Μαμακή Παύλο-Διευθυντή της Β´ ΤΟΜΥ Λαμίας- για την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες καθώς και για την προστασία και την ασφάλεια που μας προσφέρουν.” καταλήγει στην ενημέρωση του ο κ. Στασινός.

 

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μεταλλευτικός κλάδος και ESG – Η νέα πραγματικότητα

Τα θέματα διακυβέρνησης (ESG), καθώς και τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα, διαδραματίζουν καθοριστικούς παράγοντες αξιολόγησης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *