Παρασκευή , 9 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς στην Φθιώτιδα

Υπό τον Αντιμπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Ηλία Σανίδα, συνεδρίασε την Τρίτη 19/7/2022 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς στην Φθιώτιδα.

Όλοι οι φορείς ανέφεραν την κατάσταση ετοιμότητα τους και τι θα πράξουν σε σχετικές περιπτώσεις.

Αναφέρει η Αντιπεριφέρεια Φθιώτιδας:

Σήμερα ημέρα Τρίτη, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας κατόπιν εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων αρχών της Περιφερειακής Ενότητας για την αντιμετώπιση της πολύ υψηλής επικινδυνότητας πυρκαγιάς κατηγορίας 4 και αναφορικά με την λήψη μέτρων βάση των μνημονίων ενεργειών των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής ΠΕΠΥΔ Στερεάς Ελλάδας, ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Φθιώτιδας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Φθιώτιδας, ο Διοικητής του Κ.Ε.Υ.Π. , εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Νομού Φθιώτιδας, οι Αντιδήμαρχοι Π.Π. των Δήμων Λοκρών , Δομοκού, Καμένων Βούρλων, Αμφίκλειας – Ελάτειας, Λαμίας , Στυλίδας, , η Πρ/νη της ΔΤΕ της ΠΣΤΕ , ο Προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Λαμίας, εκπρόσωπος του ΛΣ και ο Αν/της Πρ/νος της Αυτοτελούς Δ/νσης Π.Π της Π.Στ.Ε. Αποφασίστηκε η εφαρμογή του Σχεδίου ΙΟΛΑΟΣ, η θέση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος στο στάδιο Β του Επιχειρησιακού τους Σχεδιασμού καθώς και η επιτήρηση και περιπολία τριών σχηματισμών του Στρατού.

Στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε επίσης η διαθεσιμότητα υδροφόρων οχημάτων και χωματουργικών μηχανημάτων καθώς και του προσωπικού τους, των οικείων Δήμων αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Δεδομένων των συνθηκών, οι οποίες τις επόμενες 10 ημέρες θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιάς, συγκαλέσαμε σήμερα το Έκτακτο Σ.Ο.Π.Π. Απευθύνω έκκληση στους πολίτες για αυξημένη προσοχή, ενώ επικοινώνησα με όλους τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων προκειμένου να τεθούν σε αυξημένη επιφυλακή, να ενημερώσουν με τη σειρά τους τους συμπολίτες τους και να περιφρουρίσουν την περιοχή τους. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Διοικητή ΠΕΠΥΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο καθώς και τον διοικητή ΔΙΠΥΝ Φθιώτιδας κ. Μούτσελο Λουκά για την άριστη συνεργασία. Aπό ότι φαίνεται οι ενέργειες συντονισμού αποδίδουν, καθώς η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Ελάτεια, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος φαίνεται ότι για την ώρα έχει περιοριστεί», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τρία νέα έργα στον Δήμο Καμένων Βούρλων

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις κατασκευής τριών έργων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής έργα: 1. Κατασκευή αγωγού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *