Πέμπτη , 7 Δεκεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Σύσκεψη φορέων για την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων από κορονοϊό

Σύσκεψη στο Γραφείο του Δημάρχου Λαμιέων έγινε σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, με τη συμμετοχή του Καθηγητή Ιατρικής και μέλους της Επιτροπής Επιδημιολόγων Αθανασίου Σκουτέλη, ο οποίος παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση της κατάστασης και στο Δήμο Λαμίας, μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων από κορονοϊό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του Δήμου μας Θανάσης Ντούζγος, ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Στασινός, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Χρήστος Γεωργίου και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς.

Στην τοποθέτηση του ο κύριος Σκουτέλης σημείωσε: “… το πρόβλημα στην περιοχή δεν είναι σημαντικό ακόμη και το θετικό είναι πως υπάρχει πολύ καλή οργάνωση για την αντιμετώπισή του κορονοϊού. Άλλωστε τα μέτρα και η καλή οργάνωση είναι τα μέσα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να πετύχουμε” επισήμανε ο κύριος καθηγητής που είναι μέλος της επιτροπής λοιμοξιολογων κατά του Covid 19. “… τα αποτελέσματα είναι θετικά αλλά πρέπει να παραμείνουν θετικά γιατί τα πράγματα θα δυσκολέψουν σίγουρα. Με τα κρούσματα που καταγράφονται σήμερα δεν μπορούμε να πάμε στον Χειμώνα. Δεν υπάρχουν μυστικά, οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας και να μην πανικοβάλλονται”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Καρακάντζας σημείωσε:

“Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, όχι ανησυχητική αλλά αυξητική και μας ανησυχεί ότι η διασπορά δεν είναι ελεγχόμενη αλλά άτακτη. Τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία 24ωρα και θα πρέπει οι πολίτες να λάβουν καλύτερα μέτρα αυτοπροστασίας…” συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου για το επόμενο διάστημα.

Ο δήμαρχος Λαμιέων κ. Καραϊσκος σημείωσε πως η δημοτική αρχή προχωρά με σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ στο πλαίσιο της συζήτησης με τον κ. Σκουτέλη προτάθηκαν και ιδέες για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του κορωνοϊου οι οποίες θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα. «…..Είχαμε την τιμή αλλά συγχρόνως και την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τις πολύτιμες γνώσεις ενός δικού μας ανθρώπου ενός συμπατριώτη μας του Θανάση Σκουτέλη.. Ενός ανθρώπου που έχει κατακτήσει την επιστημονική γνώση που μετέχει στην Επιτροπή Επιδημιολόγων έτσι ώστε να έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την πολύτιμη γνώση του για να πορευτούμε τη δύσκολη περίοδο που διέρχεται και η περιοχή μας. Θέλω  πραγματικά να ευχαριστήσω από καρδιάς τον καθηγητή της Ιατρικής Θανάση Σκουτέλη που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μας και συγχρόνως να επαναλάβουμε  σε όλους τους τόνους ότι ο Δήμος της Λαμίας είναι απαρέγκλιτα προσηλωμένος στην κατεύθυνση της εφαρμογής των μέτρων και της πρόληψης, όπως άλλωστε έκανε  από την αρχή. Δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε εκκλήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις για περισσότερη επιμέλεια στην εφαρμογή των μέτρων και για απαρέγκλιτη εφαρμογή της συσσωρευμένης επιστημονικής γνώσης. Άλλωστε θεωρούμε πως είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε τα δύσκολα, που σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι μπροστά μας. Για μία ακόμη φορά καλούμε τους δημότες μας  να δείξουν περίσσεια ευαισθησία στην εφαρμογή των μέτρων, να σταματήσουν οι αυτοσχεδιασμοί και συντεταγμένα να πορευτούμε τα επόμενα βήματα,  για να αντιμετωπίσουμε τις οποιεσδήποτε δυσκολίες της πανδημίας. Ο Δήμος της Λαμίας δεν θα πάψει να είναι συμπαραστάτης σε ότι κι αν χρειαστεί και να αναλάβει και επιπλέον δράσεις και πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας.…….» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Β. Φαλούτσος: “Υποθηκεύουν το μέλλον του Δήμου Σοφάδων οι διαταγές πληρωμής” – Τι απάντησε ο Θ. Σκάρλος

Για υποθήκευση του μέλλοντος του Δήμου Σοφάδων μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (6/12) ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *