Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Τα ξεχωριστά “Χριστούγεννα των παιδιών” – Μαθητές αφηγήθηκαν παραμύθια!

“Ψέμα ή αλήθεια , έτσι λεν’ τα παραμύθια” – “Τα Χριστούγεννα των παιδιών” – Μία πολύ όμορφη εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο Επίπεδο με πρωταγωνιστές τα παιδιά!

Ο αφηγητής των Χριστουγέννων, ένας χριστουγεννιάτικος θεσμός που καθιέρωσε το βιβλιοπωλείο Επίπεδο εδώ και χρόνια στην πόλη μας, φιλοξένησε τη φιλόλογο – γλωσσολόγο Ειρήνη Σόλια, η οποία, βάζοντας σε θέση αφηγητή τους μαθητές της, μας ταξίδεψε στη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από …τα παιδιά.

Οι μικροί μας πρωταγωνιστές, η Κωνσταντίνα(Νία), η Πηνελόπη, η Αθανασία, ο Γιάννης και η Φαίη με τις ζεστές φωνές τους ζέσταναν τις καρδιές όλων με μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης, σεβασμού στη διαφορετικότητα και πάνω απ’ όλα καλοσύνης: μηνύματα που πέρασαν σε μικρούς και μεγάλους μέσα από την προσεκτική επιλογή παραμυθιών που έκανε η Ειρήνη Σόλια , η οποία τιτλοφόρησε τη βραδιά ως “Τα Χριστούγεννα των παιδιών”.

Άλλωστε, όπως ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου, Ανδρέας Παπανάγνου δήλωσε :”Τι είναι τα Χριστούγεννα; τα Χριστούγεννα είναι τα ίδια τα παιδιά!”

Την εκδήλωση συντόνισε με γλυκά λόγια η δημοσιογράφος Σοφία Ηλιοπούλου, η οποία μίλησε για τους συντελεστές της εκδήλωσης κι έδωσε τον τόνο των Χριστουγέννων.

Όπως εξήγησε η Ειρήνη Σόλια, “σκοπός της βραδιάς “ ήταν “ να συνειδητοποιήσουν πρώτα τα παιδιά κι έπειτα εμείς οι μεγάλοι πως παρά τα όσα δυσάρεστα κι αρνητικά κοινωνικά τρωτά, στο τέλος , η εργατικότητα, η εντιμότητα και η ευγνωμοσύνη κάνουν το “καλό” να νικά!

Αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ευτυχία,όσο δύσβατος κι αν φαντάζει…”.

Μ’ αυτό το αισιόδοξο μήνυμα τέλειωσε η βραδιά, με πολλά πολλά χειροκροτήματα από όλους τους παρευρισκόμενους, με πολλά χαμόγελα και με τη μικρή Δεφένια, τη μικρότερη των καλεσμένων, να εύχεται “Καλά Χριστούγεννα”.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Χρ. Σταϊκούρας για την νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας

Η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *