Παρασκευή , 1 Μαρτίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία – Θανάσης Λυκόπουλος για τις εκλογές στο ΤΕΕ Αν. Στερεάς: «Δεν θα είμαι υποψήφιος»

 

“Απόφαση δύσκολη αλλά πλήρως συνειδητοποιημένη” σημειώνει ο κ. Λυκόπουλος.

Η επιστολή  του κ. Θανάση Λυκόπουλου  που μας απέστειλε προς δημοσίευση με την οποία γνωστοποιεί  ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στο ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς.

 

Η επιστολή:

Θανάσης Λυκόπουλος για τις επερχόμενες εκλογές του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς: «Δεν θα είμαι υποψήφιος. Απόφαση δύσκολη αλλά πλήρως συνειδητοποιημένη»

“Πριν από λίγη ώρα ανακοίνωσα στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματός μας ότι στις επερχόμενες εκλογές του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς δεν θα είμαι υποψήφιος καθώς είναι η ώρα να κλείσει ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής μου. Απόφαση δύσκολη αλλά πλήρως συνειδητοποιημένη μετά από 9 χρόνια στην προεδρία του τμήματος.

Μέσα από τις διαδικασίες της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών θα προκύψει ο νέος/α επικεφαλής που θα στηριχτεί από όλους μας με όλες μας τις δυνάμεις.

Με  την ευρεία στήριξη όλων των συναδέλφων, έζησα ξεχωριστές στιγμές, έντονα συναισθήματα και απέκτησα πολλούς καλούς φίλους σε Φθιώτιδα, Βοιωτία, Φωκίδα και Ευρυτανία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στις πιο δύσκολες στιγμές και δοκιμασίες σταθήκαμε όρθιοι ώστε σήμερα ο ρόλος των μηχανικών στον τόπο μας και σε ολόκληρη τη χώρα να είναι κατά πολύ αναβαθμισμένος σε σχέση με το παρελθόν.

Διεκδικήσαμε και καταφέραμε πολλά για το καλό της κοινωνίας και του τεχνικού κόσμου. Διαμορφώσαμε και υπήρξαμε πρωτοπόροι σε νέες πρακτικές και αντιλήψεις που έδωσαν και θα δώσουν λύση σε χρόνιες παθογένειες και αγκυλώσεις.

Το Κτηματολόγιο, οι Δασικοί χάρτες, το ηλεκτρονικό σύστημα οικοδομικών αδειών, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, η μείωση στην αυθαίρετη δόμηση, η ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων, τα σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας αποτέλεσαν προκλήσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε και να καθιερώσουμε στη συνείδηση των συμπολιτών μας.

Η εποικοδομητική συνεργασία μας με όλους τους αρμόδιους φορείς σε θέματα δημοσίων υποδομών, με όλες τις επιχειρήσεις, τις βιοτεχνίες και τις βιομηχανίες της περιοχής μας διαμόρφωσαν ένα ισχυρό και ανοιχτό γραφείο εργασίας, με ενημέρωση προς όλους, ώστε σήμερα να έχουμε την μικρότερη ανεργία μηχανικών των τελευταίων ετών.

Η επιτάχυνση στην ετοιμότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στους ελέγχους προσβασιμότητας και στους προσεισμικούς ελέγχους των δημοσίων κτιρίων, με τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων μηχανικών, είναι πλέον πραγματικότητα.

Τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια, η ψηφιοποίηση όλων των αρχείων των πολεοδομικών γραφείων, η αντιμετώπιση των έντονων φυσικών φαινομένων, η λειτουργία του ενιαίου ψηφιακού χάρτη αποτελούν τις σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις για τις οποίες ήδη διαμορφώνουμε προτάσεις και πρακτικές.

Από την πλευρά μου έδωσα όλη μου την ενέργεια στην επίλυση των ζητημάτων του τεχνικού κόσμου χωρίς να ακολουθώ εύκολους συμβιβασμούς. Με ειλικρίνεια, προσήλωση, διαφάνεια και εντιμότητα. Αναζητώντας τη λύση σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα με το τμήμα μας πλέον να είναι σήμερα πιο δυνατό σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο.

Ποτέ δεν πίστεψα ότι με ευκαιριακές ή εφήμερες τοποθετήσεις και ενέργειες θα είχαμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, αλλά μόνο με σχέδιο, βάθος και μεθοδικότητα με τους μηχανικούς του τόπου μας να συμβάλουν καθημερινά και έμπρακτα στην πραγματική ανάπτυξη. Όσο η αποδοχή των συναδέλφων στο πρόσωπό μου αλλά και σε ολόκληρο το συνδυασμό μας ήταν διαρκώς αυξανόμενη κερδίζοντας την εμπιστοσύνη 77% των συναδέλφων στις τελευταίες εκλογές τόσο μεγαλύτερη θα έπρεπε να είναι η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα εκπροσώπησής τους πιστεύοντας ότι την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου δεν χρειάζεται να την εξαντλείς χρονικά.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους όσους συνεργαστήκαμε όλα τα χρόνια παρουσίας μου στα όργανα διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Πάνω από όλα όμως θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μηχανικούς της Ανατολικής Στερεάς, τον καθένα και την κάθε μια ξεχωριστά, για τη διαχρονική και ομόθυμη στήριξη και εκτίμηση.

Το ταξίδι αυτό θα το θυμάμαι και θα με προσδιορίζει για όλη μου τη ζωή.

Ο Πρόεδρος

Λυκόπουλος Αθανάσιος

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού: Στη ΜΕΘ η 21χρονη Νικολέτα μετά το χειρουργείο

Η  κατάσταση της υγείας της 21χρονης Νικολέτα, η οποία δέχθηκε αναίτια επίθεση με μαχαίρι στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *