Παρασκευή , 1 Μαρτίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΛΑΡΚΟ: Ισχυρό ενδιαφέρον στους διαγωνισμούς

Ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ότι μετατίθεται για την 1η Φεβρουαρίου, η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό για τη Λάρκο.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στον δεύτερο διαγωνισμό για τη Λάρκο που διενεργείται από τον ειδικό διαχειριστή της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η προθεσμία που θα οριστεί αναμένεται να είναι η ίδια με τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή η 1η Φεβρουαρίου. 

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Η αναβολή κρίθηκε αναγκαία καθώς στις επαφές που έχουν ήδη ξεκινήσει με ενδιαφερόμενους επενδυτές ζητήθηκε πίστωση χρόνου. Έτσι η απόφαση που ελήφθη για την ολιγοήμερη παράταση κρίθηκε αναγκαία για να διασφαλιστεί το μεγαλύτερο δυνατό επενδυτικό ενδιαφέρον στο διαγωνισμό ενώ παράλληλα ελήφθη υπόψη και το επείγον της διαδικασίας πώλησης της βιομηχανίας νικελίου.

Οι δύο διαγωνισμοί που τρέχουν παράλληλα, έχουν ως στόχο να προκύψει ένας κοινός επενδυτής τόσο για την ιδιωτική όσο και για τη δημόσια περιουσία της Λάρκο. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ αφορά στη δημόσια περιουσία της εταιρείας ήτοι στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και τα δημόσια μεταλλεία Λάρυμνας και Λουτσίου. Αντίστοιχα ο διαγωνισμός που διενεργείται από τον ειδικό διαχειριστή αφορά στην ιδιωτική περιουσία της Λάρκο, η οποία περιλαμβάνει τα μεταλλευτικά δικαιώματα επί των μεταλλείων της Εύβοιας, της Φθιώτιδας και Βοιωτίας (Άγιος Ιωάννης), τα μεταλλεία της Καστοριάς.

Ως προς το ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βολιδοσκοπηθεί και εμφανίζονται καταρχάς θετικοί για το διαγωνισμό, τουλάχιστον ένας ελληνικός όμιλος, ο οποίος διαθέτει μεταξύ άλλων και μεταλλευτική δραστηριότητα καθώς επίσης και δύο ακόμη επενδυτικά σχήματα ένα από την Ευρώπη και ένα από την Αυστραλία.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι οι δύο διαγωνισμοί που τρέχουν από το ΤΑΙΠΕΔ και τον ειδικό διαχειριστή περιλαμβάνουν ρήτρα shoot out σύμφωνα με την οποία ο προτιμητέος επενδυτής μπορεί να πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό που θα προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ και αντίστροφα. Στόχος της ρήτρας shoot out είναι να προκύψει ένας κοινός πλειοδότης.

Του Χάρη Φλουδόπουλου, capital.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Νέα απειλή από τον Β. Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων

Διεθνείς αντιδράσεις – αλλά και ανησυχία – προκάλεσαν οι ευθείες απειλές του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *