Παρασκευή , 3 Φεβρουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λιμεναρχείο Στυλίδας: Εντοπίστηκε σκάφος με παράνομα αλιεύματα – Από τους δύο ιδιοκτήτες ο ένας τράπηκε σε φυγή

Ενημερώνει για το συμβάν  το Λιμεναρχείο  στο λιμάνι της Στυλίδας

“Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από Γρ Ασφαλείας και Γρ εξωτερικής Υπηρεσίας Βαθμοφόροι Λ/Χ Στυλίδας απογευματινές ώρες στις 12/01/2023 εντόπισαν επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος στο λιμένα Στυλίδας όπου οι ιδιοκτήτες του κινούνταν ύποπτα προκειμένου εκφορτώσουν αλιεύματα σε ΦΙΧ όχημα ιδιοκτησίας τους.

Σε γενόμενο επιτόπιο έλεγχο επί του σκάφους βρεθήκαν και κατασχεθήκαν ζώντα αλιεύματα οστρακοειδή του είδους κυδώνια 38 κιλά τα οποία δεν ήταν γραμμένα στο σύστημα ΟΣΠΑ, από τα οποία τα 20 κιλά ήταν υπολειπομένων διαστάσεων που απαγορεύεται παντελώς η αλιεία τους σύμφωνα με την αλιευτική νομοθεσία, τα οποία επαναποτίστηκαν στην θάλασσα ως ζώντα.

Κατόπιν προτροπής του ενός ιδιοκτήτη για αποφυγή του έλεγχου του ΦΙΧ ιδιοκτησίας τους, ο δεύτερος μπήκε στο αυτοκίνητο όπου τράπηκε σε φυγή κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Κανόνων Οδικής Συμπεριφοράς.

Κατόπιν των ανωτέρω τα εν λόγω όργανα κατέγραψαν την πινακίδα του οχήματος και κινήθηκε η διαδικασία αναζήτησης οχήματος και οδηγού όπου λίγη ώρα αργότερα προσήλθε αυτοβούλως στο λιμενικό κατάστημα.

Από Τμήμα Ασφαλείας – Ανάκρισης Υπηρεσίας μας κατόπιν διαταγής Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες άνδρες- ενήλικοι- ημεδαποί προαναφερόμενου περιστατικού στο πλαίσιο του Αυτοφώρου κατά παράβαση των άρθρων 45 «περί συναυτουργίας» και 169 « περί απείθειας» του Ποινικού Κώδικα.

Κατόπιν εμπεριστατωμένου ελέγχου από Λιμενικής Αστυνομίας Υπηρεσίας μας προέκυψαν εκτός από ποινικές και αλιευτικές, Γενικού Κανονισμού Λιμένα καθώς και ΚΟΚ παραβάσεις επι του περιστατικού.

Από Υπηρεσία διενεργείται προανάκριση καθώς παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατ εφαρμογή των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού Λιμένα και Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και αλιευτικής νομοθεσίας.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Δροσοπούλου

Ενημερωθείτε για την νέα διακοπή κυκλοφορίας στο κέντρο της Λαμίας “Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *