Breaking News

Λύθηκε το μυστήριο της «Μούμιας που ουρλιάζει»

Γιατί «έβγαλε» την επιθανάτια κραυγή

Πρόκειται για μια εκπληκτική εικόνα από την αρχαία Αίγυπτο – μια μούμια που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια αρχαιολογικής αποστολής το 1935 στο Deir el-Bahari κοντά στο Λούξορ και απεικονίζει μια γυναίκα με το στόμα ορθάνοιχτο, σε κάτι που μοιάζει με αγωνιώδη κραυγή.

Η αιγυπτιακή μούμια γνωστή ως «Screaming Woman» («Η γυναίκα που ουρλιάζει») προκαλεί ανατριχίλα καθώς έχει μια οδυνηρή έκφραση στο πρόσωπό της- το στόμα της είναι ανοιχτό σε θέση κραυγής – γεγονός που αποτελούσε μυστήριο.

Νέα ανάλυση επιστημόνων δείχνει ότι πέθανε «ουρλιάζοντας από την αγωνία» πριν από περίπου 3.000 χρόνια.

Ο Σαχάρ Σαλέμ από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου και η Σαμί Αλ-Μερτγκάνι από το Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου αποφάσισαν να εξετάσουν εκ νέου αυτή τη μούμια.

Περισσότερα στο newsit.gr

Δες επίσης

Επιχειρήσεις και Σύλλογοι πρόσφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δομοκού

Κοινωνική προσφορά από τοπικές επιχειρήσεις και συλλόγους προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δομοκού Ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *