Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μακρακώμη: Ανακοίνωση από τον Αγροτικό και τον Επαγγελματικοβιοτεχνικό Σύλλογο – “Τέρμα η ανοχή – Απαιτούμε μέτρα προστασίας της Υγείας και του εισοδήματος”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι εδώ και σχεδόν ένα χρόνο με την ανοχή το μόνο που καταφέραμε είναι να μην παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας και της ζωής μας παρά μόνο μέτρα ατομικής ευθύνης, κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία του εισοδήματος μας το οποίο έχει συρρικνωθεί σε βαθμό που να είναι πλέον δύσκολη και αβέβαιη η επιβίωση εμάς και των οικογενειών μας.

Θεωρούμε πως είναι απαραίτητο να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα και στοιχειώδη μέτρα που θα μας δώσουν μια ανάσα και θα μας δώσουν σε ένα βαθμό την δυνατότητα να ξανασταθούμε στα πόδια μας το επόμενο διάστημα.

Δεν φταίμε εμείς για την πανδημία και την νέα οικονομική κρίση, πληρώσαμε και ματώσαμε δέκα χρόνια, δεν αντέχουμε να ξαναπληρώσουμε εμείς τις επιπτώσεις.

Τα αιτήματα μας που είναι ξεκάθαρα αιτήματα επιβίωσης τα υποβάλουμε προς κάθε αρμόδιο, προς τη Δημοτική Αρχή και όλες τις παρατάξεις του δήμου Μακρακωμης, προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς, προς την Κυβέρνηση, τους βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας και όλα τα Κόμματα και τους καλούμε να πάρουν θέση.

Διεκδικούμε :

-Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΚΥ Μακρακωμης που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών της δομής ώστε να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις ανάγκες των κατοίκων του δήμου μας. Παροχή από το κράτος του απαραίτητου εξοπλισμού ώστε το ΚΥ να μπορεί να πραγματοποιεί δωρεάν τεστ στους κατοίκους της περιοχής μας ανά πάσα στιγμή.

-Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις σε εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες ώστε τα παιδιά μας να πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο και να μην χρειάζεται να πουντιάζουν από τα μόνιμα ανοιχτά παράθυρα.

-Αφορολόγητο για επαγγελματοβιοτεχνες και αγρότες στο ύψος των 12000 ευρώ συν 3000 ευρώ για κάθε παιδί.

– Έκτακτη αποζημίωση 1000 ευρώ στους επαγγελματοβιοτεχνες για κάθε μήνα από τον Οκτωβρη του 2020 και για όσο διαρκούν τα μέτρα λόγο της πανδημίας.

-Απαλλαγή από Δημοτικά τέλη ,τέλη Παρεπιδημούντων, απαλλαγή από μισθώματα Δημοτικών εγκαταστάσεων για το έτος 2021.

-Μείωση 50% στα τιμολόγια ύδρευσης-άρδευσης για 2 χρόνια

-Πάγωμα των οφειλών στην εφορία, κούρεμα 30% επί των οφειλών μας στη διάρκεια της πανδημίας, 50% κούρεμα σε όσους αναγκαστούν να κλείσουν η έχουν κλείσει την επιχείρηση τους μέσα στην πανδημία.

-Πάγωμα των οφειλών μας προς τα ασφαλιστικά ταμεία, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 10% επί του φορολογητέου εισοδήματος μας.

-Πάγωμα των οφειλών προς τις τράπεζες για όσο διαρκεί η πανδημία, διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, κούρεμα 30% επί των οφειλών που αφορούν την επαγγελματική μας δραστηριότητα. Κανένας πληστειριασμος και κατάσχεση λογαριασμού.

-Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, μείωση 50% στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφοδια.

-Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος λόγο των πολύ χαμηλών τιμών του προϊόντος, στους φυστικοπαραγωγούς, αποζημίωση με 80 ευρώ ανά στρέμμα μέχρι τα 50 στρέμματα καλλιέργειας ώστε να καλυφτούν βασικά καλλιεργητικά έξοδα της νέας χρονιάς.

-Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα ώστε να μπορούμε να ζήσουμε και να ξανακαλλιεργήσουμε, δεν γίνεται να δουλεύουμε και να μην ξέρουμε τι θα εισπράξουμε.

-Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς από τον καταρροϊκό στους συναδέλφους κτηνοτρόφους. Έκτακτο επίδομα ενίσχυση σε όσους έχουν πληγεί. Καμία επίπτωση στα δικαιώματα λόγο απώλειας ζωικού κεφαλαίου από τον καταρροϊκό, 2 χρόνια περίοδος αναπλήρωσης. Επιδότηση για αγορά ζωοτροφών, δωρεάν εμβολιασμός του συνόλου των κοπαδιών με ευθύνη της Περιφέρειας.

 

ΤΕΡΜΑ Η ΑΝΟΧΗ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΕΟΔΥ: Που γίνονται rapid tests για κορονοϊό, 30/1/2023

Δείτε σε ποια σημεία σε όλη την Ελληνική επικράτεια γίνονται rapid tests, Δευτέρα 30/1/2023 από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *