Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μαρία Σπυράκη: Εξόφλησε το χρέος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έστειλε εξώδικο στον συνεργάτη της

Η Μαρία Σπυράκη, πρώην ευρωβουλευτής τη ΝΔ πλέον, ελέγχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για οικονομικές παρατυπίες με συνεργάτη της και βρίσκεται πλέον εκτός ψηφοδελτίου της Νέα Δημοκρατίας.

Με ανάρτησή της στα social media η κα Μαρία Σπυράκη  γνωστοποιεί ότι κατέβαλε η ίδια το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που ο συνεργάτης της είχε λάβει ως επίδομα αλλοδαπής, ενώ με εξώδικο που απέστειλε του ζητάει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το in.gr, με ανάρτησή της στο Instagram, η Μαρία Σπυράκη καλεί τον πρώην συνεργάτη της, ο οποίος έλαβε το επίδομα αλλοδαπής ποσού 21.240 ευρώ, να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική, και ξεκαθαρίζει πως εάν δεν ανταποκριθεί, θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της.

Παράλληλα, η κυρία Σπυράκη κάνει γνωστό πως κατέθεσε το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «προκειμένου να μην υπάρχει καμία διαφορά του προϋπολογισμού του γραφείου μου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2016-2020».Τέλος, τονίζει πως είναι στη διάθεση των Αρχών για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η ανάρτηση Σπυράκη

“Κατέθεσα χθες, με άρνηση της ευθύνης μου και έγγραφη δήλωση επιφύλαξης για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να μην υπάρχει καμία διαφορά του προϋπολογισμού του γραφείου μου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2016-2020.

Διευκρινίζω:

Α: Το ποσό των 21.240 ευρώ έλαβε πρώην συνεργάτης μου ως επίδομα αλλοδαπής στον τραπεζικό του λογαριασμό την περίοδο 2016-2020. Σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρώην συνεργάτης μου ήταν παρών σε συνεδριάσεις και διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου. Είναι ωστόσο ευθύνη του να τεκμηριώσει τον ακριβή χρόνο παρουσίας του στους τόπους συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή στις Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

Β: Έχω επίσης αποστείλει εξώδικη πρόσκληση στον πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος έλαβε το εν λόγω επίδομα αλλοδαπής, καλώντας τον να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική. Εάν δεν ανταποκριθεί, θα ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.

Γ: Είμαι στη διάθεση των αρχών για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

ΥΓ: Έδωσα στον πρώην συνεργάτη μου προφορική άδεια για την περίοδο που νοσηλεύτηκε ο πατέρας του, λίγο καιρό μετά το θάνατο της μητέρας του, και ενώ ο ίδιος ταυτόχρονα είχε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα. Ευελπιστώ ότι δεν καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μου. Αν αποδειχθεί το αντίθετο, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Χρ. Σταϊκούρας για την νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας

Η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *